Kycklingpaj med ajvar
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
2-3 kycklingfiléer
10 cm purjolök
1 röd paprika
1 dl ajvar
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt och peppar
1 mozzarelaboll
riven parmesanost
- Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
- Skär kycklingen i strimlor och bryn i smör. Krydda med salt och peppar.
- Strimla purjolöken och skär paprikan i bitar. Fräs tillsammans med kycklingen en kort stund. Lägg allt i pajskalet.
- Vispa ihop creme fraiche, ajvar och ägg. Häll blandningen över kycklingen. Tärna mozzarellan och strö över pajen tillsammans med parmesanosten.
- Grädda pajen på 200 grader i ca 35 minuter.
- Servera med sallad.
6 kommentarer:
Paj är kanoners när det ska förberedas, och så kan man ju variera i det oändliga. Gott med crème fraiche i, härligt kräm i den:)
Det här låter jättegott! Jag brukar göra ajvarkyckling ibland, men har aldrig provat pajvarianten.
Åh vad gott med ajvar i pajen! Gillar verkligen ajvar men det brukar mest hamna i såser och grytor. Tack för grymt bra tips!
Hoppas vi ses i Götet sista helgen i november!
Mums. Lät och såg jättegott ut!
Ajvar är bäst! Känns som om man kan använda det till det mesta (ja i matväg alltså)...
WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.
Kolla in länken nedan...ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)
Ha en härlig vecka:)
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion
Skicka en kommentar