Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 12 november 2013

Kycklingpaj med ajvar

I söndags var Johans föräldrar här på lunch. Paj är alltid ett säkert kort och enkelt att slänga ihop utefter vad som finns hemma. Vanligtvis gör jag paj med äggstanning på ägg och mjölk men i denna är det ägg och creme fraiche. Krämigt och gott! Ajvar och bitar av paprika ger både lite färg och smak.


Kycklingpaj med ajvar
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
2-3 kycklingfiléer
10 cm purjolök
1 röd paprika
1 dl ajvar
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt och peppar
1 mozzarelaboll
riven parmesanost
  • Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
  • Skär kycklingen i strimlor och bryn i smör. Krydda med salt och peppar. 
  • Strimla purjolöken och skär paprikan i bitar. Fräs tillsammans med kycklingen en kort stund. Lägg allt i pajskalet.
  • Vispa ihop creme fraiche, ajvar och ägg. Häll blandningen över kycklingen. Tärna mozzarellan och strö över pajen tillsammans med parmesanosten.
  • Grädda pajen på 200 grader i ca 35 minuter.
  • Servera med sallad.

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Paj är kanoners när det ska förberedas, och så kan man ju variera i det oändliga. Gott med crème fraiche i, härligt kräm i den:)

Anonym sa...

Det här låter jättegott! Jag brukar göra ajvarkyckling ibland, men har aldrig provat pajvarianten.

Lotta sa...

Åh vad gott med ajvar i pajen! Gillar verkligen ajvar men det brukar mest hamna i såser och grytor. Tack för grymt bra tips!

Hoppas vi ses i Götet sista helgen i november!

Erika sa...

Mums. Lät och såg jättegott ut!

Kim sa...

Ajvar är bäst! Känns som om man kan använda det till det mesta (ja i matväg alltså)...

maria at inredningsvis sa...

WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.

Kolla in länken nedan...ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)

Ha en härlig vecka:)

LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion