Jag nämnde ju i förbifarten brunchen som vi startade pappas födelsedag med i helgen. Han visste ingenting så när han kom till lillebror i Helsingborg och hela familjen var samlad blev han paff, stum, rörd och glad.
Vi korkade upp den stora Champagneflaskan, skålade och högg sedan in på en brunch som vi förberett. Framdukat var frukt, smoothie, juice, kaffe, prinskorv, köttbullar, amerikanska pannkakor, lönnsirap, surdegsbröd, ägg, ost, skinka, röror, brieost.... Ja, det var ingen som var hungrig efter den frukosten!
|
Inte varje söndag man börjar med skumpa och jordgubbar |
|
Brieost, ännu mera jordgubbar och kiwi |
|
Ett gigantiskt och väldigt gott surdegsbröd från ett bageri i närheten |
|
Ananas, melon, tomat, röror.... |
|
Smoothie |
|
Mamma och pappa |
|
Fullt på tallriken |
Som en lite söt avslutning till kaffet hade jag gjort
Pain Chocolat. Väldigt goda och enkla att göra med få ingredienser. Hittade receptet i ett litet hörn av senaste numret av tidningen Buffé. Kommer nog göra igen och variera fyllningen. Kanske vit choklad, bär, mandelmassa eller annan smaksatt choklad. Yammi!
Pain Chocolat 8st
1 rulle smördeg
100 g choklad med apelsinsmak
1 ägg
mandelspån
- Rulla ut smördegen och dela upp den i 8 bitar.
- Lägg choklad i kortändan på varje bit (lägg inte för långt ut). Rulla ihop och lägg på en bakplåtsklädd plåt med skarven nedåt.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
- Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ät ljumna!
|
Få ingredienser |
|
Pain Chocolat |
Det fina vädret har nu blåst bort och ersatts av vanligt svenskt sommarväder - regn och blåst. Bitter? Ja, faktiskt lite. För jag är ledig i morgon och ska tillbringa helgen i husvagn. Så typiskt när jag känner att detta var första tillfället att verkligen njuta av det fina vädret, kanske sola och kanske ta årets första dopp. Väskorna är packade med allt från bikini till regnkläder. Vi får väl se vad det blir för väder. Mysigt ska det bli i alla fall!
13 kommentarer:
Vilket härligt firande, din pappa måste varit helnöjd! Och vilka fina Pain Chocolat du har gjort.
Jag tycker att allt med smördeg och choklad i blir så gott. Testade för några månader sedan att göra croissant med dumle i (använde smördeg) och det blev ju smarrigt värre!
Vilka superfina pain chocolate du gjort. Jag har tre rullar smördeg i frysen - nu vet jag vad jag ska göra med dem. Perfekt.
Vilka fina föräldrar du har! Härliga bilder! Kram!
TACK fina Ni för en fantastisk dag. Kunde inte haft det bättre....
Wow, vilken brunch! Kan förstå att far din och samtliga inblandade vart nöjda. De där rullarna kommer jag nog testa i sommar.
Kram kram
Du får mer än gärna överraska oss med en brunch när som helst, allt från bubbel till pain lät hur gott som!
Förstår att din far blev rörd och stum, vem hade inte blivit det när hela familjen är på plats.
Vilken härlig överraskning:)
Pain Chocolat har jag inte hört talas om förut låter riktigt gott tack för tipset:)
Nämen, hurra för pappan! Vilken underbar överraskning!
Vilken fin brunch ni fixade! Jag förstår om er pappa blev både stum och rörd. Jag måste testa Pain chocolat!
Hoppas ni haft fint väder i helgen. Här vände det och blev soligt om än blåsigt. Kramar.
Oj, oj, oj, sååå lyxig brunch! Förstår att din pappa blev glad att vara firad på det sättet! :)
Ha en fortsatt fin dag!
Kram kram
//Lana
Underbart:) Grattis till pappsen:)
Åh vad fint! Och vad en massa gott. Visst är det härligt att överraska sina nära och kära ibland. Och du, Pain chocolat kommer jag helt klart att testa!Vilkn strålande idé. :-)
Lätt att göra och verkar galet gott. Helt i min smak på alla fronter!
Det blir nog mer sommar när vädret väl har bestämt sig för hur det ska vara. Det är aningen upp och ner nu...
Vilken härlig brunch, och dina pain chocolat ser ju vansinnet goda ut!!
Kram
Skicka en kommentar