Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 7 december 2011

Nudelsallad med räkor

Gjorde en Thaisallad med Räkor förra sommaren som var så himla god. Denna gången blev det en Wok istället då jag ville ha lite mer ljumma grönsaker. Ja, det enda som var samma egentligen var Ingefärsdressingen och räkorna.

DRESSING:
2 lime
2msk rapsolja
1 tsk sesamolja
5 msk japansk soja
2-3 msk riven ingefära
1 tsk strösocker

Pressa saften ur limen. Blanda med resten av ingredienserna.

Tog lite på måfå vad som fanns hemma. Broccoli, sugar snaps och morötter i stavar kokte jag snabbt i saltat vatten. Rödlök, vitlök och paprikastrimlor wokade jag tillsammans snabbt med de förkokta grönsakerna. Blanda ner avrunna skalade räkor i lake med grönsakerna. Blanda med kokta äggnudlar. Strö över sesamfrön och färsk koriander. Servera med dressingen.


6 kommentarer:

Linda- matstugan sa...

Låter härligt fräscht bland alla julrecept man håller på med. Den här dressingen ska jag testa. Ps. Så roligt varje gång jag ser ditt namn på bloggen, Mumsfillibaba. Det var nämligen vad min blogg skulle heta innan jag upptäckte, till min STORA besvikelse att det redan fanns en blogg med det namnet, din!! Ha det bra!

Kim sa...

Jag håller med Linda, fräscht i allt julsnask! Jag kan nästan känna smaken av den när jag läser receptet.

Mårtenssons kök sa...

Kylskåpsrensning när den är som bäst kanske? Perfekt man-tager-vad-man-haver recept!

Moma sa...

Najs, och min kropp som skriker efter grönsaker, bara efter att ha provsmakat lite ur årets julbak har gett sockerchock, redan!

Remsan sa...

Ser underbart gott ut! Asiatiskt passar alla tider på året. När är jag inte sugen på det?!

Ann-Louise sa...

Gott gott gott! Himla smart att lättwoka grönsakerna för att få lite värme på maten men ändå behålla krispigheten. Igår beställde jag förresten "Plenty" på nätet. Gud vad jag längtar till att kunna bläddra igenom den!