Förra veckan när jag var hemma hos föräldrarna lagade jag en hel del mat. Gjorde en väldigt god kycklinggryta! Helt underbara smaker av saffran och citron. I originalreceptet skulle det vara fänkål i. Då vi inte hade det ersatte jag med strimlad grönkål. Både snyggt och gott!
Kycklinggryta med saffran ca 6 port.
ca 1 kg strimlad kycklingfilé
2 strimlade gula lökar
3 st hackade vitlöksklyftor
ca 100 g hackad grönkål
2 pkt saffran
saften från en citron
5 dl vatten
5 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
- Bryn lök, vitlök och grönkål i smör eller olja. Tillsätt saffran.
- Häll i kycklingen och fräs så den får färg både av värme och saffran.
- Häll på citronsaft, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Till denna helt underbara kycklinggryta hade vi ugnsrostade rotfrukter (potatis, palsternacka och morot) som jag smaksatte med kanel. Gjorde en rödkålssallad med apelsinfiléer och kokt brysselkål till. Älskar verkligen kål!!
4 kommentarer:
Skitväder här med, så dagen har spenderats inne med en liten storstädning.
Hoppas grabben slipper sviter efter sprutan så ni kan komma ut i morgon istället!
Oj, 8,5 kg. Det var inte dåligt! Det väger min lilla tös nu (8,6 vid 8-månaders kontrollen). Men va roligt att han växer och mår bra. Håller tummarna att han slipper men av vaccinet!
Vad härligt att lillkillen mår bra och växer ordentligt! Den här kycklinggrytan låter ju typ hur god som helst. jag älskar dessutom fänkål så jag tror på att ha med det också. Bra tips detta=)
Vad gott de lät
Skicka en kommentar