Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 22 december 2011

Chokladknäck

Är det något julgodis som hängt med i alla år och som nästan är ett måste, så är det knäck. Jag gjorde ju lakritsknäck hemma för någon vecka sedan. När jag kom till föräldrarna så gjorde jag chokladknäck som vi ska mumsa på till Kalle Anka på julafton.

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
3/4 dl hackad sötmandel
2 msk smör
  • Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. 
  • Koka utan lock tills termometern visar 122 grader. Rör om då och då.
  • Tillsätt hackad mandel och smör. Häll upp i knäckformar. 
  • Låt stelna och förvara i kyl.
Nu är den provsmakad också. Den blev perfekt!!


5 kommentarer:

Remsan sa...

Det är så smidigt med olika sorters knäck eftersom det är lättare att äta (ur formarna). Och så goda så klart!
Ha en riktigt skön och god jul!

Mårtenssons kök sa...

Så gott, typsikt sånt godis som man har svårt att sluta käka när man väl har börjat...

Hoppas nu ni får en riktigt härlig fin Skånejul (dom bästa eller hur?) trots snöbristen...
Kram,
Mårtenssons

Helena Ljunggren sa...

Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

Millas Hälsoblogg sa...

Knäck är en favorit, kul med choklad i.
God jul

Moma sa...

God Jul, ha en fin helg!