2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
3/4 dl hackad sötmandel
2 msk smör
- Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
- Koka utan lock tills termometern visar 122 grader. Rör om då och då.
- Tillsätt hackad mandel och smör. Häll upp i knäckformar.
- Låt stelna och förvara i kyl.
5 kommentarer:
Det är så smidigt med olika sorters knäck eftersom det är lättare att äta (ur formarna). Och så goda så klart!
Ha en riktigt skön och god jul!
Så gott, typsikt sånt godis som man har svårt att sluta käka när man väl har börjat...
Hoppas nu ni får en riktigt härlig fin Skånejul (dom bästa eller hur?) trots snöbristen...
Kram,
Mårtenssons
Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!
Knäck är en favorit, kul med choklad i.
God jul
God Jul, ha en fin helg!
Skicka en kommentar