Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 28 juli 2011

Kafferosteriet på Österlen

I måndags var vi på tur på Österlen. Lätt att åka till samma ställe varje gång så denna gången bestämde vi oss för att besöka några nya guldkorn. Vi hade läst om Kafferosteriet på Österlen och bestämde oss för att äta lunch där. Stenugnsbakade pizzor på surdeg och lokalt odlade råvaror lät gott!!

Det ligger mellan Ystad och Simrishamn. Exakt vägbeskrivning hittar du här.

Ett stort vitt hus utmed vägen som ser ut som vilken gård som helst på Österlen.

En härlig innergård. Tyvärr inte riktigt väder för att sitta där just denna dag.

De har även några hotellrum och ett mysigt bibliotek med massor av böcker och magasin.

Restaurangen kändes lite halvklar men en mysig lokal med murade väggar, högt till tak (vilket påverkade ljudet i lokalen), rejäla bord och bänkar. Stora fönster släppte in mycket ljus. De hade även lite försäljning av kaffe och tekoppar mm.

Och vika pizzor!! Tunna, goda och lagom mycket på!

De hade tre pizzor att välja på. Johan tog en med en kryddig salami, oliver och färska tomater.

Jag tog en vegetarisk med kronärtskockor, grillad paprika, fetaost och mozzarella. MUMS!!

Pizzorna sköljde vi ner med Pure te. Jag valde med smak av Goji och Havtorn. Läskande och god. Första gången jag såg denna dryck var på Cajsa Warg i Stockholm i juni då de stod och demonstrerade den. Håll utkik!!

4 kommentarer:

Katarina sa...

Vilken mysig plats och pizzorna såg underbart goda ut, nam!

Michael sa...

smaskens, underbart med smultronställen. tänk om man kunde vara ledig två månader om året och bara åka runt på sånt.

Matarkivet sa...

Vilket mysigt stalle, som jag inte hort talats on tidigare! Tack for tipset!

Nina Sommar sa...

Tack för tipset. Man fastnar lätt på sina favoritställen och ofta har man ju begränsad tid (och magsäck ;-) ). Olof Viktors (smörgås med kräftstjärtar och inköp i bageriet), Kåseberga (rökt fisk och stenugnsbakat bröd) och Fritidsbaren i Ystad (underbara, varma, nybakta wienerbröd) brukar stå på vår agenda.