Märtas skurna chokladkakor
200 g smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakbulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en jämn deg. Dela och rulla till sex stycken "ormar" och lägg på en plåt. Platta till lite med fingrarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 15 minuter på 200 grader i mitten av ugnen. Skär dem varma i 2 cm breda sneda bitar.
Mmmm.....vad goda de är!!! Tar nog med mig en liten burk till jobbet i morgon och bjuder mina kollegor på innan jag går på semester. Det kan de behöva!!:)
***
8 kommentarer:
Mums vad gott!
Jag måste ta och baka sådana jag med, fick mersmak på kakabak när jag bakade kolasnittar här om dagen :)
Skön kväll!
Goda klassiker! Dina kollegor lär bli glada. Jag går också på semester imorgon, vad härligt det ska bli!
Chokladbröd bakade alltid Ankis mor till kalasen hemma, så himla goda är dom. Men att dom var Märtas hade vi ingen aning om.
Semester även här från i morgon, så skönt!
Ja jäklar dom är goda :) Kommer ihåg att Marita alltid hade sånna på fikat när jag var mindre.
P.s. Hoppas magen mår bra :) och grattis förresten! Hälsa Johan.
Ja, de här är så goda :)
Dessa kakor är nog mittfavoritsmåbröd! Fast jag kör ett annat recept som mamma alltid använt, hos oss heter de Anna-Lisas chokladbröd :) Sjukt goda, och de går bra att frysa också!
Så goda!
Av någon knäpp anledning så kallade vi dessa pippi långstrumpskakor när jag var liten, kan inte alls komma på varför nu?!
Hoppas ni har en fin semester med mycket god mat, ska blir kul att se bilderna från Korsika sen!
Skicka en kommentar