Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 14 september 2010

Från sommar till höst

I dag landade vi i hösten igen efter en vecka i sommaren. Sardinien var heeelt underbart och vill verkligen rekommendera ALLA att åka dit. Vi flög med Ryan Air till Alghero hyfsat billigt (går garanterat att boka mycket billigare). Vi bokade alla hotellnätterna hemifrån och även hyrbilen som vi hämtade i Alghero efter att ha spenderat två nätter där. Alla hotell vi hade bokat var över förväntan. Inte alltid så lätt att sitta hemma och boka när man inte har någon aning om läge, pris, standard mm.

Vi körde söderut till huvudstaden på ön, Cagliari, där vi stannade i två nätter. I Cagliari bor det ca 180 000 pers. Alltså en ganska stor stad. Vi bodde vid havet, ca 5 km till centrum. Johan hade en svag känsla av att de hade ett hyfsat bra fotbollslag. Den dagen vi lämnade stan för Tortoli på östkusten, spelade de en seria A-match mot Roma som de vann med 5-1. Gissa om vi grämde oss för att vi missade detta!?

Tortoli var en liten kuststad som var ett wildcard. Inget speciellt, bara mysigt. Dagen efter korsade vi landet igen och körde till Bosa. Och vilken färd!! Vilka vägar!! Vi var på höga höjder och körde, kor och getter på vägarna, temperaturen skönk några grader och när vi stannade för att beundra utsiken och fota lite var det helt tyst!! Fantastiskt! Vägarna gick inte köra fortare än i 50km/h eftersom de var väääldigt krokiga.

Efter en natt i Bosa, en liten gullig hamnstad, avslutade vi med en natt i Alghero innan vi flög hem idag.

Självklart blev det en hel del härliga bad. Med 30 grader i luften och 25 grader i vattnet finns det inget som hindrar en.

Här badade vi inte. Vågorna slog hårt mot klipporna. Tyvärr lite för mycket för att vi skulle få gå in i de grottor som vi skulle besöka. Fick iallafall gå de 652 trappstegen (enkel väg) till och från... En makalös vandring!

Härliga kvällar, lite blåsiga, kofta på, men sällan så ljumma kvällar i sverige. Fantastiska solnedgångar i havet!


Och självklart en hel del mat och dryck. En Fruktdrink, öl eller ett glas prosecco på en uteservering. Titta på folk och njuta av livet.


Kan lova att jag tog många bilder och det kommer fler inlägg om Sardinien. Framförallt på all underbar mat vi åt!

7 kommentarer:

Nina Sommar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nina Sommar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nina Sommar sa...

Ser ut som ni har haft en härlig semester. Ser fram emot fler bilder med nya kameran.

Håkan och Anki sa...

Välkommen hem! Ser helt underbart ut och det låter som ni fått uppleva mycket! Ska bli kul att se dina matbilder.

Christer sa...

Oj vad jag blir sugen, Både på sol och värme och dina fina recept.

Remsan sa...

Åh, så underbar semester! Ser verkligen fram emot fler bilder. Är ni nöjda med nya kameran? Fina bilder i alla fall.

Elisabet sa...

Ååh vad härligt! Hoppas det kommer fler inlägg gällande Sardinien ;) väntar med spänning...