Ikväll blev det trolleri med viltskav. Perfekt att ha ett paket i frysen. Snabbt och enkelt att laga till. Idag blev det med lite ditten o datten som fanns i kylen.
2 morötter
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 grön pepparfrukt
Strimla och hacka grönsakerna. Bryn det halvtinade skavet i smör i en stekpanna. Hacka köttet lite med en slev när du steker så det blir mindre bitar. Tillsätt grönsakerna när köttet är brynt. Stek allt tillsammans en stund (jag hade även en skvätt med wokgrönsaker i).
Häll på en förpackning matlagningsgrädde (2,5 dl) och 1 msk dijonsenap. Smaksätt med kinesisk soya, sweet chili, kalvfond, salt och peppar.
Blanda med kokt pasta i en stor skål. Riv parmesanost på den grova sidan av rivjärnet och klipp lite kryddkrasse över.
Servera med sallad: blandade salladsskott, körsbärstomater, vittoppiga rädisor och salladslök.
6 kommentarer:
Har inte ätit viltskavsgryta sen jag var tonåring och fick det hos min bästis. Tyckte det var jätteexotiskt och gott men har inte ätit det en dess. Lät ju inte SÅ svårt, kanske skulle våga prova?
Här snöar det idag förresten, blä för aprilväder!
Gud så gott! Brukar göra en simpel variant som bara består av renskav, lök, grädde, soya som serveras till ris och en härlig sallad. Riktigt gott det med!
Vilken härlig blogg! Här ska jag kika in fotare. Lät då riktigt gott med viltskav, var ett tag sen man åt det :D
åh, rädisor! jag älskar rädisor!
vad kul att höra att du varit på wasa allé, då kan jag vara lugn i mitt val av restaurang :)
har du några andra bra restaurangtips in the hood? vi har så sjukt dålig fantasi och hamnar ofta på samma ställe...
kram!
Det lät ju gott, har aldrig provat viltskav men det verkar ju helt perfekt att som du ha ett paket i frysen till de dagar när det ska gå snabbt och vara enkelt! Ska minsann köpa hem ett paket och prova!
Det där verkar ju hur gott som helst! :D
Skicka en kommentar