Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 22 april 2010

Gastronord 2010 - rapport från dagens besök

0642 i morse gick tåget mot Stockholm. Härligt att komma upp i tid:). Drygt tre timmar och sen var vi framme för att åka vidare mot Älvsjömässan där Gastronord och Vinordic håller till. Har sett massor, smakat massor, pratat massor, klämt, kännt, lyssnat, doftat...

Stor del av mässan var utrustning i form av glas och porslin, kassasystem, diskmaskiner, kaffekokare och en massa annat för restauranger. Det var även endel tävlingar, typ barista cup, vassaste diskare och andra tävligar för restaurangfolk. Inget vi la så mycket tid på.

Alla leverantörer du kan tänka dig inom restaurangbranchen var där. Glass, dryck, bröd, kakor, fisk, kött, grönsaker mm fanns att smaka på. Och det gårde vi. Några favoriter var:

Hallon- och lakritsglass och Brownieglass från Sia
Bröd med chokladbitar i
Hela Gray´s kak- och tårtbuffé
Halloumiost smakasatt med tranbär, svartpeppar eller basilika
Ostar i massor
Inlagda grönsaker
Tryffelsalami (SÅÅÅÅÅÅ God!!!)
Kryddor
Salt
Såser

Ja, listan kan göras lång och magen blev full.

Vi hittade en gigantisk chokladfontän med vit choklad. Ida blev lite sugen på att smaka!!:)

Vi kände inte att vi var i något större behöv av lunch så vi gick in till Vinordic istället. Köpte vars ett vinglas och började gå runt bland alla leverantörer. Herregud!!! vad mycket vin det finns. Svårt att välja, men vi provade lite goda Roséviner, lagom trevliga viner från Brasilien, störtsköna Rieslingviner (I love) från Tyskland och lite Mojitomixer på riktiga råvaror! Störtskön säljare som påstår att de flesta bartendrar inte kan göra en riktig Mojito, det tar för lång tid. Så vi fick en utläggning och fick prova mixen han hade som man endast blandade med krossad is och mineralvatten. Helt OK måste jag säga!! Efter en stund blev vi lite smålulliga och fulla i magen, fast ändå hungriga så vi pep in på Gastronord igen:).

Jag inne på Vinordic. Framför en hel vägg med flaskor.

Självklart besökte vi även våran egen monter ett par gånger. Pratade med våra kollergor och kollade in det vi hade att bjuda på. Lite små föreläsningar, gästkockar som var där och brassade och pratade lite. En mycket fin monter måste jag säga och svårt att gå miste om!! Som en stor bur inklädd i röda, oranga och gula plastbitar. Visade mycket snygg utrustning och mycket ur vårt fantastiska grönsakssortiment!!
Innan vi satte oss på tåget hem (från snöblandat regn till strålande solsken) köpte vi Sushi på centralen som färdkost. Satt fint! Lite hungrig trots allt...
Skönt med fredag i morrn och helg igen. Denna veckan har gått i en rasande fart. Helgen blir lugn och skön (vad jag vet). Idag är det en månad kvar till Göteborgsvarvet så måste få till något längre löppass i helgen. Men först lite fredagsmys imorrn. Har hittat ett recept på apelsinkyckling med kikärtsyoghurt som jag ska testa. Johan verkar skeptisk men han ska nog gilla det!:)

8 kommentarer:

KarinW sa...

Där skulle jag också velat vara, vilken dröm!

Sandra drömkaka sa...

Ni verkar ha haft en helt underbar dag full av godsaker :) ! Önskar jag kunde ha åkt dit idag!

charlotta sa...

vad kul med rapport! låter ju inte som en helt fel dag... (och du, vad fin du är i håret!)

kram C

egoinasmamma.nu sa...

Nu blev jag sugen på massor av gott.. Vad kul att du skall springa Göteborgsvarvet, lycka till!!

Helena Ljunggren sa...

Den där chokladfontänen får gärna flytta in här :)

vanilla sky sa...

Å vad avis jag blir nu! Den där chokladfontänen ser magisk ut....
Väntar spänt på receptet på apelsinkycklingen, låter spännande!

Anna sa...

Den där chokladfontänen hade jag nog test-slickat ;-) nej kanske inte men man blir ju sugen! Trevlig helg!!!

Hallon & Blåbär sa...

Åh, det är ju så kul att åka på mässor. Brwnieglass från Sia lät ju inte dumt, får jag hålla utkik efter.

Bbq såsen som har blivit lite av min nya favorit är denna http://www.haugen-gruppen.se/produkter/2604/19761/19995/19535/bbq_sas_honung_510g.aspx

Ha en bra helg!