Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 8 april 2010

Sötsur Kinagryta

I kväll blev det Kinagryta. Hittade ett recept på Icas hemsida som innehöll quorn. Jag ersatte det med strimlad fläskkött. Blev en god gryta, sötsur och smakrik, precis som en kinagryta ska vara.

1 gul lök
2 st morötter
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 liten burk ananasringar (227g) +spadet
ca 300 g strimlat fläskkött¨
4 msk majsstärkelse
3 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
2 msk kycklingfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar

Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i centimeterstora bitar. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skär ananasen i bitar. Spara spadet.

Bryn köttet i smör. Tillsätt lök och morötter och låt bryna med ett par minuter, tills det mjuknat. Tillsätt paprika, ananas och chili. Låt steka med ytterligare ett par minuter. Tillsätt majsstärkelsen och rör om.

Häll på ananasspad, vatten, soja, vinäger, tomatpuré, fond och salt. Låt grytan småputtra i 5-10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten och smaka av med salt och chilipulver.

Servera med ris och strimlad salladslök.

8 kommentarer:

Remsan sa...

Ser kanongott ut!

Pernilla sa...

mm, det både ser gott ut och låter kanongott på receptet :) fast jag skulle nog göra med quorn ändå, vi äter alldeles för mkt kött i det här hushållet. tycker jag iaf.

Malin sa...

Fräsch gryta, ser jättegott ut.

vanilla sky sa...

Oj vad gott! Låter som en gryta precis i min smak:)

Anonym sa...

Mums ser såå gott ut och låter superbt!! Quorn är också gott!! Här blev det en kladdkaka med after eight idag..ska äta den framför tvn ikväll!
Birgitta

Hanna sa...

Mm, ser jättegott ut!

Hallon & Blåbär sa...

Ser jättegott ut. Älskar kött i sötsur sås.

Hoppas ni haft det underbart i Rom!

Anonym sa...

Paprika måste bort om det ska vara Kinagryta. Jag fick aldrig paprika i maten i kina. Även här i Sverige ingår inte paprika på Kinarestauranger när det står på menyn kinesiska grönsaker. Jag frågar om det är paprika i, de svarar paprika är ingen kinesisk grönsak.