Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 4 april 2010

Pasta Carbonara

Tillbaka i Götet efter härliga dagar i Skåneland. Har umgåtts med familj och vänner, ätit mycket mat, mycket godis, mycket fika och sett endel trevlig konst. Självklart tradition med konstrunda i Skåne när man är där över påsk. Återkommer med bilder från helgen.

Trodde knappt jag skulle bli hungrig mer idag. Men självklart blev vi det. Vi bestämde oss för att göra Pasta Carbonara. Faktiskt aldrig gjort Carbonara förut så började surfa runt efter ett recept. Hittade en mängd olika men såhär blev det:
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 paket bacon á 140g
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
riven parmesan
2 äggulor
spagetti
Tärna och stek bacon. Låt det rinna av på hushållspapper.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek mjuk i smör. Häll på grädden.
Koka pasta al dente och blanda den med grädden. Tillsätt bacon.
Servera med nyriven parmesan, äggula och mycket nymalen svartpeppar.

Serverade pastan i min nya Matteus-skål som jag köpte i helgen. Äääälskar Matteus, så snygga färger och former.

Ugnsbakade lite tomater på 200 grader med olivolja, flytande honung, salt och peppar. Saftiga och goda!

7 kommentarer:

Jenny sa...

Mumsigt!

Fru Matglad sa...

Så gott Sofie!

Mårtenssons kök sa...

Har provat ett annat recept på Carbonara, men det blev inte alls lyckat. Ska faktiskt ta och testa detta istället!

Anonym sa...

Mums..ser jättegott ut och ett recept som ska testas!!

Pernilla sa...

mmm! carbonara funkar alltid, det är min livräddarmat när svältdöden är nära och kylskåpet ekar näst intill tomt :) hoppas du haft en fin påsk!

Anonym sa...

Det ser jättegott ut!
Vilken fin blogg du har :-)
Jag har precis startat en MATBLOGG

http://min-matblogg.blogspot.com/

VÄLKOMMEN

Fröken Dill sa...

Pasta carbonara är en av de där rätterna som ALLTID är god! Dessutom med billiga råvaror och snabb att laga. Vad mer kan man önska?
Undrar fröken Dill