Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 5 april 2010

Påsken i bilder

På långfredan åkte vi till mina föräldrar i Skåne. Vi började med Påsklunch. Hela familjen var samlad. Händer inte allt för ofta!! Mamma, pappa, två brödrar, syster med familj samt jag och Johan. Brödernas sambos saknades men det blev fullt runt bordet ändå... Traditionell påskbufé med sill, gravad lax med gravlaxsås, ägg, köttbullar, prinskorv, jansson, matjestårta mm serverades. Till kaffet hade vi påskbakelse som mamma och Rasmus gjorde. Rulltårta med vispad grädde, persika och dekorerat med frysta vildhallon. Smaskigt!
Med all mat i magen tog vi en promenad för att hälsa på ett föl som föddes hos min bror och hans sambo för en vecka sedan. Så yvigt och sött!
Himlen sprack upp och det blev en härlig seneftermiddag och en skön promenad. Hittade snödroppar. Älskar alla vårtecken!
På Påskdagen var det dags för traditionell Konstrunda. Från början höll den till på Österlen men är nu utspridd över hela skåne. Vi valde att koncentrera oss på Åhus med omnejd. Parkerade bilen och tog en promenad i Åhus längs Hamnen, Torget och Köpmannagatan. Konsten varierade och vi är väl inga konstexperter och uppskattar väl mest sådant som föreställer något. Tex. motiv från trakten.
Johan på bryggan i Åhus. Solen skiner men kallt. Om några veckor ligger det fullt med båtar på de nu tomma båtplatserna och restaurangerna har öppnat.

Vi åt lunch på Rökeriet på vägen mellan Åhus och Yngsjö. Varmrökt lax med kokt potatis och kall sås. Riktigt gott och en rejäl portion. Brevid Rökeriet ligger även en Vingård. Inte så mycket att se för tillfället men nyfiken på att prova vinerna som tillverkas här i framtiden.

Vi åkte till stugan i Yngsjö. Tog en pormenad till havet. Svinkallt!! Men underbart! Detta är paradiset på jorden för mig! Doften, lugnet, naturen.... Om några månader är det förhoppningsvis lite varmare också...


Påskaftons kväll var det fest hos en kompis i Kristianstad. De bjöd på Påskbuffé med köttbullar, prinskorv, laxrullar, ägghalvor, vårig sallad med färgade tomater och sparris, äggmuffins och supergoda knäckebröd som kom från Konditori Dufvanders i Kristianstad. De hade dukat med söta äggkoppar och chokladkaniner som man fick ta med sig hem:)


En härlig helg med mycket god mat, vårväder, konst, besök hos vänner mm. Alltid lika härligt att komma hem!! Ja, för hem är det fortfarande även om det är tio år sedan jag flyttade därifrån.

9 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft. Jag sitter här i soffan och jäser och tänker att jag ska inte äta på tre dar...
lär vara glömt i morrn :)
Kram

vanilla sky sa...

Låter som en underbar påsk! Det hade vi oxå :) Massor med god mat och dricka i glada vänners lag ;)

Mamma Mimmi sa...

Låter som en toppenhelg och Skåne rockar alltid...säger en annan skåning i exil ;-)

Loulas Kök sa...

Låter som du haft en kanonhelg med massa god mat, släkt och vänner!

Glad påsk i efterskott! och trevlig vecka.

Matilda sa...

oooh vad gott allt såg ut :o

sv: tack så mycket !! jag älskar färgerna, syns verkligen och mössan är superskön :D hehe ja visst är den, hon hitta den i någon liten garnaffär :)

Mårtenssons kök sa...

Härligt med mycket god mat, ser att ni haft en härlig påsk här nere i Skåneland. Tack för tipset om vingåren, hade jag ingen aaaaning om.

Johanna sa...

Vilka härliga bilder ! Snacka om att det är vårigt ! Ha de bäst !!
Kram

charlotta sa...

vad härligt det låter med påsk i skåne (jag längtar "hem" lite, måste jag säga). och vad kul att vi är från samma del av skåne, haha.

ni åker väl till rom snart? jag har kollat väderprognosen, och det ska regna när vi är där! buhu.

Kryddburken sa...

Men gud vilka otroligt fina bilder, god matt, härligt väder o allt!