Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 26 april 2010

Köttfärssås, ny dryck och lakritschoklad

Tanken var att jag skulle springa idag efter jobbet men kände inte mig helt hundra i kroppen så jag valde att lyssna på den. Satsar på onsdagens Varvslöpning i skatås.

Det blev Köttfärssås med bred, krusig och lång pasta som vi köpte i Rom. Inget speciellt egentligen men kul med en annorlunda pasta. I köttfärssåsen hade jag gul lök, vitlök, nötfärs, tomatpuré, chilisås, kalvfond, torkad basilika och oregano, salt, peppar, rivna morötter, krossade tomater. Fräste lök och köttfärs i smör och smaksatte med kryddor. Lät allt koka ihop och hällde i lite turkisk youghurt mot slutet.

Serverade med färskriven parmesanost och en sallad på ruccola, tomater i tärningar och balsamglaze. Vi drack Friggs "Vitamino Guard" med smak av fläder och grönt te. Fick dem på Gastronordmässan. Inte så söt. Riktigt god!

När jag kom hem från jobbet idag låg det ett vadderat kuvert på hallmattan. I det låg det en chokladkaka från Anthon Berg. Smaksatt med Salmiak. Hade tydligen deltagit i någon tävling på deras hemsida och vunnit. Det var mörk choklad med små lakritsbitar som var svåra att känna till en början men kom fram mer efter ett tag. Att den var Fairtrade är ju ett plus!

Mmmm..... Precis vad jag behövde ikväll. Imorrn känner jag nog mig pigg och frisk igen!:)

9 kommentarer:

charlotta sa...

haha, vi köpte samma sorts pasta i rom! åt den i lördags, tyckte den var jättegod! såsen fastnade bra.

Fru Matglad sa...

Hej! Vad är det för pastasort?? Ser verkligen gott ut!
Hoppas du kryar på dig och att ingen förkylning bryter ut!!
Kram

Ann Sofi sa...

Ja vilka två små fina prinsar vi har! Dom går verkligen in för sina uppgifter. Vilken inlevelse i sina uppdrag dom har. Kram till er o dom båda

Malin sa...

Vilekn god middag, dock skeptisk till chokladen, gillar inte att dom jämt ska blanda i en massa saker, tex marabous hemska nya passionsfrukt(!!)/chili-choklad, ok chili, men passion?? Den var äcklig! Men måste ju såklart pova även denna, den KAN ju vara god ;-)

Anonym sa...

Lakritschoklad låter ju supergott! Måste testas :-)

Alexander sa...

Salmiak älskar jag, måste prova denna!
Ha en fin kväll :)

/A

Hallon & Blåbär sa...

Kul att piffa till med en annorlunda pastasort.

Haha, det låg ett likadant paket i min brevlåda i måndag, lyckan var gjord =). Gillar den chokladen skarpt. Så grattis till oss =).

Mårtenssons kök sa...

Har stått och tittat på just den chokladen men inte kunnat bestämma mej om jag skulle prova. Gillar Fazers Salmiakkichoklad så jag kan tänka mej att även denna skulle passa mej, får väl ta och stoppa ner den i korgen nästa gång.

vaniljskorpan sa...

Jag testade den där och jag tyckte verkligen att den blev lite stark. Min favorit är nog lindts havssalt och blåbär mandel....så goda :). Hoppas ni får en toppenstart på veckan.