Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 29 april 2010

Citronmelissdrömmar

Vilket underbart väder det var när jag cyklade hem från jobbet idag! Premiär för cykla-hem-utan-jacka!! Underbar känsla!! Men istället för att stanna ute i det härliga vädret så gick jag in och bakade.

Citronmelissdrömmar

50 g mjukt smör
0,5 dl neutral olja
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vanilksocker
0,5 tsk hjorthornssalt
ett knippe citronmelissblad

Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör, socker och olja vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smöret. Vänd ner de finstrimlade citronmelissbladen.

Rulla till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

Spröda och goda med en underbar smak av citronmeliss.

8 kommentarer:

charlotta sa...

jag bakade också kakor igår, men när jag skulle fotografera dem i morse hade calle tagit med sig alla till jobbet för att bjuda på fika. hm.

hoppas ni får en grym valborg! bi skulle grillat med några vänner - tror knappast det kommer hända med det här vädret...

kram!

Mumsfillimamma sa...

Påminner mig att baka dom goda drömmarna vi gjorde när du var barn. Kan ju bara blanda ner lite citronmelissblad. Citronmelissbladen börjar sticka upp i trädgårdslandet nu. Tack för tipset. Ha en trevlig Valborg!
Kram

Mikkan sa...

De ser ju helt magnifika ut!

Anonym sa...

Mums..det måste jag testa..älskar allt med citrussmak:)
Ha en trevlig helg!
KRAM
Birran i Hörby

yasemin sa...

Så underbart spröda o luftiga dina ser ut. Låter fräscht med citronmeliss i. Ja visst är det härligt att cykla utan jacka :)

Morgonsol sa...

Vilken fin blogg du har här! Och att använda citronmeliss i drömmar låter supergott, får prova att baka lite i helgen tror jag :-)

Helena sa...

Åh vad snygga de blev! jag har nog aldrig lyckats göra riktigt lyckade drömmar.. men kanske borde testa detta receptet då!

Kryddburken sa...

Men så snygga drömmar! Kan mycket väl tänka mig enb kombo med citreonmeliss, detta måste jag prova! ;-) Har du något knept för den fina formen?