Började med att göra Kikärtsyoghurten:
1 burk kikärtor
2 vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
citronsaft efter smak
salt och peppar
Mixa kikärtor och vitlök. Blanda med yoghurt och kryddor.
Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med kanel innan servering.
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och lägg skivade apelsinskivor över. Kör klart i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader.
Servera med sallad. Sååå gott, ganska nyttigt och fräscht! Min couscous "spetsade" jag med lite russin. Till det drack vi en vit Chardonnay från Australien som heter Little Yering. Inte så smakrik som jag hoppats på med gott ändå.
Eftersom vi var så nyttiga till varmrätten så smaskade vi på med lite improviserad dessert. Vaniljglass och hemmagjord ljummen chokladsås (1 del strösocker, 1 del kakao, 1 del vatten koka upp och smaksätta med en gnutta salt och lite chilipulver). Ovanpå smulade vi hjärtformade chokladkakor som jag köpte i Italien. Smaskens!!
5 kommentarer:
åh, vad mysigt!
hoppas ni får en skön helg (trots orkanvindarna utanför...)
C
Ser ju kanon gott ut! Spännande med kikärtsyoghurten! Måste jag testa!
Härlig blogg! Hit kommer jag igen! :)
Trevlig Lördag!
Det ser otroligt gott ut! Särskilt desserten.. :D
GOTT!
Hoppas helgen varit bra?
/A
Det såg verkligen gott ut!
/ Kram Ida
Skicka en kommentar