Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 11 oktober 2007

Hurtlimpa i ugnen


Dags för första receptet. Vad passar inte bättre än att börja med receptet till det som står i ugnen just nu. Hurtlimpa. Det enklaste, nyttigaste och goaste brödet. Går snabbt att slänga ihop och håller länge. Eftersom det är bikarbonat i behöver det inte jäsa. Går att variera i all oändlighet med olika sorters mjöl, nötter, torkad frukt mm. Men här kommer orginalreceptet:




HURTLIMPA

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl (godare och nyttigare med dinkelmjöl)
1 dl linfrö
1 dl nötter (hackade eller hela)
1 dl russin (eller aprikoser)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
0,5 dl flytande honung
0.5 dl lingonsylt

Blanda alla ingredienserna och häll smeten i en brödform.
Grädda i ugn på 200grader ca 50 minuter

Ät en tjock skiva till kaffet naturellt eller till frukost/mellis med ost eller skinka.

Mumsfillibaba!!

Inga kommentarer: