Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 11 oktober 2007

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Jag fortsätter med att lägga in lite favoritrecept. Brödet är färdigt men för varmt för att provsmaka och inväntar Niklas Mat och allt annat som är på TV ikväll.


Kyckling med parmaskinka och balsamsås

8 st kycklinglårfiléer eller 4 st kycklingfileér.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vipgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök. Häll i formen. Stek i mitten av ugnen i 15 minuter. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med grönsaker och rostade rotfrukter. Eller nåt annat gott....

Mumsfillibaba!!

Inga kommentarer: