Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 28 december 2014

Brysselkålssallad med granatäpple, bacon och parmesan

Så, då var julen avklarad. Först några dagar i Skåneland och därefter själva julfirandet i Falköping med Johans familj. Trevligt att umgås med nära och kära som vi inte träffar så ofta. 

Mycket och god mat har vi självklart ätit. Julbordet var traditionellt med några nya inslag. Mina favoriter var en Grönkålspaj med fikon (ska leta upp receptet och dela med mig) och en Brysselkålssallad med granatäpple, bacon och parmesanost. Sååå gott! Annars är det ju ganska mycket fet och tung mat på julbordet så det var gått med någon grönsak. Receptet kommer från Ica´s tidning Buffé.

Brysselkål är ju en litet kålhuvud som man antingen älskar eller hatar. Tycker ni att det är sisådär kokt så testa att äta det rostat. Blir en mycket godare, lite nötigare smak. Jag lovar!


Brysselkålssallad med granatäpple, bacon och parmesan
500 g brysselkål (färsk eller fryst)
150 g tärnad bacon
smör och olja
2 msk strösocker
salt och peppar
50 g riven parmesanost
60 g bladspenat
1 dl granatäppelkärnor (färska eller frysta, tinade)
  • Ansa ev brysselkålen och dela dem på mitten.
  • Stek bacon i en stekpanna tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper. 
  • Stek brysselkålen i smör och olja i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter. Rör om då och då.
    Tillsätt sockret. Stek ytterligare några minuter på medelvärme, tills brysselkålen är gyllenbrun. Krydda med salt och peppar. 
  • Varva spenat, brysselkål, ost och bacon på ett stort fat. Avsluta med att strö över granatäpplekärnor och lite ost. 
 

2 kommentarer:

Kim sa...

Nästan så man hoppas på en efter-jul när man ser sånt här!
God fortsättning!

Lotta sa...

Jag såg också den här brysselkålssalladen i Buffé och sparade det direkt men har inte provat ännu. Verkar ju bara hur god som helst!

Önskar dig och familjen ett riktigt gott nytt år!