Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 9 februari 2014

Tacopaj med kyckling

I fredags åt vi tacopaj. Inte en sån vanlig tacopaj som Johan brukar göra. Nä, denna gången blev det tacopaj med kyckling. Receptet hittade jag på bloggen Vardag.nu. Gjorde den inte så stark för att det skulle passa Oliver. Vi har en uppsjö med starka såser som vi kan ha till i stället. Tacokryddan blandade jag ihop själv. Känns onödigt att köpa när alla kryddor finns hemma som ska vara i. Servera med sallad och en välförtjänt god fredagsöl.



Tacokrydda
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

  
Tacopaj med kyckling
Pajdeg
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kvarg
1 nypa salt


Fyllning
500 g kycklingfilé
Smör/olja att steka i
1 påse tacokrydda eller egen kryddblandning efter smak
4 tomater
(2 jalapeños)
2 dl riven ost
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 krm vitpeppar
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen till en smidig deg. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen. 
  • Tärna kyckling och stek tillsammans med tacokrydda. Tärna tomater, (hacka jalapeños) och blanda med ost, crème fraiche, ägg, pressad vitlök och peppar. 
  • Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min. 
  • Lägg kycklingen i botten av pajskalet och toppa med röran. Grädda tacokycklingpajen mitt i ugnen i ca 20 min.

Veckan som kommer blir matkassevecka. Denna gången testar vi en Barnkasse från Mathem.se. Ska bli spännande att jämföra med den kassen vi testat förut. Negativt så här långt är att detaljerna över vad som behövdes vara hemma kom först i dag. Lina skickade detta redan på fredagen. Men menyn för veckan ser trevlig ut!

5 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Ska testa din tacokrydda framöver. Jag köper oftast färdig, tråkig som jag är.

Ann-Sofi Matsafari sa...

Ska testa din tacokrydda framöver. Jag köper oftast färdig, tråkig som jag är.

Charlotta Ljungblad sa...

Färdig tacokrydda is the shit, vi har alltid en färdig burk hemma och har inte köpt färdigkrydda på år och dar. Ses på onsdag, hurra!

Sara på Vardag.nu sa...

Jag brukade göra min egen tacokrydda men sen blev jag lat ;) atonalt onödigt egentligen, för man kan ju svänga ihop en stor sats med tacokrydda så man har den på lut till en annan gång! Kul att tacokycklingpajen blev bra! :)

Mårtenssons kök sa...

Vi köpte mycket mer färdiga kryddblandningar tidigare, men det har vi slutat med mer och mer. Precis som du skriver så har man ju oftast alla kryddor som behövs hemma.