Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 30 juni 2013

Jordgubbsmarmelad med mynta

Gjorde en grymt god jordgubbsmarmelad förra veckan. Några myntablad från balkongodlingen satte fin smak. Annars har jag inte ätit så mycket jordgubbar i år. Får nog ändra på det nu på semestern...

Jordgubbsmarmelad med mynta
1 kg jordgubbar
1 kg syltsocker
saft och skal av en citron
15 myntablad
  • Skölj, snoppa och kvarta jordgubbarna. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
  • Tillsätt socker. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Rör och stöt/mosa bären då och då med en potatisstöt.
  • Tillsätt strimlade myntablad samt saft och skal från citronen. Koka upp och skumma.
  • Häll sylten på rena burkar. Förvara sylten kallt och mörkt. 




8 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Tycker det låter hur spännande som helst med mynta i. Kan tänka mig den friska smaken. Ja, jordgubbar ska man frossa i. Jag köper med mig ett paket eller två hem varje dag efter jobbet, gött är det!

Önskar dig en fin kommande vecka med en massa härliga äventyr!

Bland bakverk och kastruller sa...

Egen jordgubbsmarmelad är så gott och friskt med mynta i!!
Kram

Charlotta sa...

Jag älskar ju jordgubbar och jag älskar mynta så det kan liksom inte bli fel, det här!

Förresten, bilden i inlägget under är jättestor på min skärm och har hoppat ut i listan med kategorierna så du vet! Kanske bara är på min?

Kram!

matstugan sa...

Låter så spännande och gott!

Fröken Dill sa...

Fick en liknande marmelad i present för några år sedan och den var helt fantastisk, så nu bara MÅSTE jag testa att koka min egen.

Sommarhälsningar från fröken Dill

Lotta sa...

Måste ju vara perfekt att blanda mynta i en jordgubbsmarmelad. Den skulle jag vilja ösa på en skål med vaniljglass. Eller ännu hellre en skål med vanilj/krossad choklad!

Hoppas du har en fin sommar!

Kram Lotta

Ljuvligmat sa...

Marmelad är ngt jag måste göra! Din verkar riktigt spännande måste jag säga. :)

Kram

Remsan sa...

Jordgubbar och mynta passar så fint ihop så jag kan tänka mig att denna marnelad är jättegod. Marmeladen i sin tur måste passa ihop med en massa gott, både ostar och i desserter.