När Johans kompis med familj kom och hälsade på oss på Resö passade vi på att gå på restaurang som passar både stora och små. Göteborgskrögaren
Dan Lexö driver för andra året i rad
Lexö på Resö på Hamnmagasinet i hamnen på Resö. Ett härligt uppsving i hamnen med stor uteservering på klipporna nära vattenbrynet.
Tyvärr blåste det en del men vi valde att sitta ute ändå och försökte få lä vid husväggen.
På menyn finns lite av varje presenterade med finurliga namn; enklare rätter, fika, stenugnsbakade pizzor, kött och fiskrätter.
Gödkalvsentrecote med rostade rotfrukter och hemslagen bearnaisesås.
Kummel med potatisstomp med dill, skirat smör och syltad fänkål. Detta åt jag.
Nära himmelriket!
Lammytterfilé med rotfrukter och myntazaziki.
Helt klart en omväg om ni är i trakten av Strömstad. Trevlig personal, lättsam stämning och helt ok priser. Gillar krogar med "det lilla extra". Hoppas att Lexö kör på ännu en säsong så jag kan hälsa på även nästa sommar.
3 kommentarer:
Syltad fänkål låter spännande måste jag få lova att säga.
Härliga bilder och precis som tina fastnade jag direkt för den syltade fänkålen. Lät riktigt spännande!
Vilket mysigt ställe!
Skicka en kommentar