Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 9 augusti 2015

Somrig Potatissallad

Vi äter faktiskt inte så mycket potatis. Tror det är mycket av lathet eller så lagar vi inte mat som passar med vanlig kokt potatis. Men jag gillar potatis och till vissa rätter ska det absolut vara potatis tycker jag.
 
Har man kokt kall potatis över så är det perfekt att göra potatissallad av resterna, särskilt av färskpotatis. Jag gjorde en väldig god potatissallad med massa gott i när vi var i stugan under semestern. Väldigt bra att förbereda och blir bara godare av att stå en stund i kylen. Fungerar även lite ljummen.  
 
 
 
Somrig potatissallad
1 kg färskpotatis
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 500g
1 röd lök
8 st soltorkade tomater
75 g sugar snaps
 
Dressing:
2 msk gula senapsfrön
2 msk söt grovkornig senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl grädde
1 tsk honung
salt och peppar
  • Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Ånga den torr och låt den svalna/kallna. Dela stora potatisar i bitar.
  • Klyfta kronärtskockshjärtan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla tomaterna.
  • Ansa och koka suger snapsen i saltat vatten i en minut.
  • Blanda potatis, kronärtskockshjärtam, lök, sugar snaps och soltorkade tomater i en skål.
  • Dressing: Mortla senapsfröna. Blanda med senap, vinäger, grädde och honung. Smala av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och blanda runt.
 

4 kommentarer:

MorMona sa...

Jätegod potatissallad med mycket smak!

Pernilla sa...

vi äter inte heller så mycket potatis, tror det beror på att jag blev tvingad att äta potatis varje dag under min uppväxt... fast vi har börjat äta mer kokt potatis nuförtiden eftersom det är ofelias favoriträtt. potatissallad funkar också, tycker de här varianterna med massa goda grönsaker i är godare än de majonnäsiga :)

Kim sa...

Jag äter sällan potatis också. Men gillar det verkligen! Och speciellt sån här potatissallader!

Mårtenssons kök sa...

Faktiskt inte så mycket pantofflor i vårt kök heller, dels för att det finns så många andra tillbehör och dels för att vi - precis om du skriver - lagar så mycket som det inte riktigt passar till. Men en potatissallad utan potatis är ju ingen potatissallad:) och denna är helt i vår smak!