Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 2 augusti 2015

Jordgubbsmuffins

Den svenska jordgubbssäsongen går mot sitt slut och jag passade på att göra lite muffins med jordgubbar i veckan som jag bjöd mina kollegor på. Hade lite kardemumma i som är gott till det mesta. Muffins gör jag alltid i min muffinsform vilket gör att muffinsen håller formen och inte flyter ut, vilket de har en tendens att göra om man har sämre formar.
 
 
 

Jordgubbsmuffins med Kardemumma
200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1/2 dl mjölk
250 g jordgubbar
    
  • Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 st pappersformar i en  ugnsfast muffinsform.
  • Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda bakpulver, vaniljsocker , kardemumma och vetemjöl, och sikta ner det i smeten.
  • Tillsätt mjölk och blanda till en smet. Fördela smeten i muffinsformarna.
  • Rensa och dela jordgubbarna i bitar. Fördela i formarna och tryck till. Grädda i mitten av ugnen, ca 18 minuter.
 
 
I morgon börjar vardagen på allvar igen. Jag har redan hunnit jobba två veckor. Johan har jobbat en och den sista veckan har Oliver varit hos farmor och farfar. I morgon är det dags för dagis och alla vardagsrutiner.
 
Helgen och sommarlovet avslutade vi med en kanottur på Delsjöarna med vänner. Vi paddlade och fikade. Tyvärr var inte vädret riktigt med oss. Vi hade inte förväntat oss så höga temperaturer men hade helt klart hoppats på mer sol än regn. Borde packat ner regnjackan i stället för bikinin.... Lite kallt men det var en trevlig eftermiddag.
 

2 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Guuud, det ser SÅ gott ut!

Erika G sa...

Vad gott det ser ut! Jordgubbar är gott som fyllning i mycket! Jag tycker om jordgubbssmak men äter dem sällan färska. Jo, de jag odlar själv men jag har svårt att hitta goda i butik eller i försäljningsstånd. De passar bäst som t.ex. fyllning.

Jag älskar muffins med fyllning och har t.o.m. köpt en "muffins-urkärnare" så att det är lätt att gröpa ut muffinsarna efter bakning och fylla dem med olika saker. Det urgröpta gör jag cake pops av sen.

Kram!