Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 10 juni 2014

Kladdkaka med limepannacotta

Det ekar lite tomt här på bloggen vilket har många olika förklaringar. Det är för fint väder för att sitta vid datorn. Vår son vill inte somna på kvällarna vilket gör att det inte blir mycket kväll över för "fri lek". Tekniken strular. Kan väl också erkänna att jag inte lagar allt för mycket bloggvänlig mat just nu. I går blev det stekt falukorv och pasta och idag plättar. Enkel mat när det inte finns tid eller ork.

I dag tänkte jag bjuda er på en kaka som jag bakade för några veckor sedan. Jag är ju sällan sen på att testa "gratis-grejer" genom tex. Buzzador, Smartson eller andra företag. Inte alltid jag bloggar eller instagrammar om det då det inte är något krav. Sen är ju inte tanken att bloggen ska vara en reklampelare heller. Men tycker jag något är bra så delar jag gärna med mig av det.

Genom Buzzador fick jag paket med Gelésocker Multi och Muscovadosirap från Dan Sukker. Sirapen har jag inte använt ännu men sockret använde jag till kakan. Ett snabbt geleringsmedel att göra mousse, gelé, pudding och pannacotta. Dessutom vegetariskt. Blandas med vatten, fruktjuice eller mjölkprodukter.

Jag gjorde en kladdkaksbotten, från ett recept som jag hittade hos Malin, som jag efter att den svalnat täckte med pannacotta smaksatt med limeskal. Vips! så hade vi en god kaka. Pannacottan stelnade snabbt och fick en bra konsistens. Kakan serverade jag med varm hallonsås snabbt gjord på frysta hallon som mosats och kokats ihop. Ingen sötning av såsen behövdes till en redan söt kaka tycker jag.

 

Kladdkaka med limepannacotta
Kladdkaka:
3 ägg 2 dl socker 1 1/2 dl mjöl 4 msk kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 100 g smält smör 1 krm salt
  • Smält smöret. 
  • Blanda övriga ingredienser och rör till sist ner den smälta smöret. 
  • Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca. 20-25 minuter. Låt svalna.
Pannacotta:
5 dl vispgrädde
1 dl Gelésocker Multi 
rivet skal av en lime
  • Blanda grädde, gelésocker och limeskal i en kastrull.
  • Låt koka en halv minut. 
  • Häll ovanpå kladdkakan och ställ kallt till servering.

7 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Åh va gott:) Det bästa av två världar och perfekt när man inte kan välja det ena eller det andra:)

Sara på Vardag.nu sa...

Då är jag som Oliver, vill inte heller sova om kvällarna. Det är ju ljust fram till typ 11! Man kommer inte in i kvällsläge förrän sent, och då blir det inte mycket sömn tyvärr... I alla fall inte för mig som annars behöver mina 8 timmar! Gelésocker är bra, gillar att göra pannacotta på det. Så himla enkelt! Snygg tårta du gjort :)

Pernilla sa...

har funderat på att köpa sånt där gelesocker, eftersom jag är sån fegis när det gäller att använda gelatinblad... tänker att gelesockret är enklare att lyckas med?

våran lilla kotte somnar gott, men sen hostar hon så att hon vaknar 2000 ggr varje natt istället. inatt har vi "sovit" på soffan och nu undrar jag varför jag inte sov middag när hon gjorde det på dagen...

Mårtenssons kök sa...

Usch ja, den där kvällsläggningen verkar vara ett gissel för både stor och liten. Det är ju så väldigt ljust så väldigt länge just nu, man blir lite lurad när klockan plötsligt visar en timme senare än man trodde!

Den där kombinationskakan låter verkligen inte alls fel, limen mot chokladen... mums!

Charlotta Ljungblad sa...

Lagar inte heller så mycket bloggvänlig mat just nu, men jag tänker att jaja, det får väl mina läsare överleva helt enkelt. Det går ju upp och ner med allt, så även blogglusten (och matlusten!). Speciellt nu när det är varmare äter jag inte så myclet lagad mat heller utan mest sallad och kalla rätter.

Remsan sa...

Jag kanske lagar och äter en hel del mat som skulle kunna hamna på bloggen, men jag hinner inte göra inlägg och är inte heller sugen på att sitta vid dator en massa. Varför ser man inget på skärmen i solen?! Ha ha...
När jag ser denna kaka som ser helt ljuvlig ut kom jag och tänka på en annan du gjorde med små lakritsbitar på. Det måste bli ännu godare med lite lakritssmak på botten eller på toppen. Vad tror du? Hur som helst ska jag bokmärka denna och bjuda på vid tillfälle.
Njut på i solen! Stor kram.

Matarkivet sa...

För min del blir det mycket snabba vardagslösningar och bara en liten del bloggvänligt de få tillfällen jag faktiskt orkar laga mat. Men det är ju sol och sommar så det är OK. :)

Kram