Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 29 juni 2014

Kyckling i het jordnötssås

Det var den helgen det. Bara en veckas jobb nu sen är det semester. Fyra veckors nästan helt oplanerad semester. Första veckan har jag och Oliver själva och sen har vi tre veckor tillsammans hela familjen. 

Denna helgen försvann sommaren lite grann. Men det regnade inte så mycket som jag trodde att det skulle göra. Så därför var det ju synd att vi styrde bort kanotturen vi hade tänkt göra. I stället åkte vi till det nyrenoverade stadsbiblioteket där vi fikade, läste böcker och tittade på Muminutställningen. Idag har vi varit ute och lekt på gården, sprungit en sväng och tagit ett varv på Allum.

Vi har ätit lite mat också. I går kväll gjorde jag en Kyckling i het jordnötssås som jag hittat receptet till på bloggen Viktorias Provkök. Hettan i såsen kan du variera med sambal oelek. Grytan serverade jag med basmatiris, grönsaker och lite salta jordnötter. Självklart gjorde jag några förändringar. Viktorias recept hittar du här.

 
 

Kyckling i het jordnötssås 4-6 portioner
ca 1 kg strimlad kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 moröter
2 tsk sambal oelek
6 msk jordnötssmör
2 tsk röd currypasta
2 msk farinsocker
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
Salt
Svartpeppar
  • Blanda sambal oelek, jordnötssmör, currypasta, farinsocker, vatten och buljong i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt puttra några minuter tills såsen tjocknat lite.
  • Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg ner den i såsen. 
  • Tillsätt grädden och koka upp.
  • Bryn lätt på morötter, vitlök och äpple, tillsätt i såsen och smaka av med salt och peppar och ev mer sambal.
Lev gott!
 Sofie

2 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Dagens väder är nästan lite deprimerande, men känns så väl igen. Svensk sommar tror jag det kallas... ;-)

Men men, snart så kommer solen tillbaka, det måste den.

Kycklingen ser riktigt smarrig ut. Här blir det mest grill på längden och tvären nu, jo och tacos så klart.

Kram kram

Mårtenssons kök sa...

Jordnötssås är ju för gott, nytt för vår del att ha äpplen och morötter i! Spännande!
Ja det där vädret... fast helt ärligt så tycker vi nog att det har varit fint ovanligt många dagar hitintills. Vi har också bara denna veckan kvar att jobba sen är det dags för 3 veckors ledigt, härligt ska det bli!