Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 16 februari 2014

Krämig Kycklinglasagne

Tur att det finns så mycket annat kul att prata om nuförtiden så man slipper prata om vädret. Blåser och regnar. Mörkare än på länge. Känner att jag verkligen skulle behöva lite solljus. Bara att försöka blända sig i de guldmedaljer som kammats hem i helgen. Snacka om gåshud och att tårarna är nära. Imponerande!

Något annat som man kan blända sig i i helgen är Kärlek. För i fredags var det ju Alla hjärtans dag. Johan hade lagt en liten chokladbit och en kärleksfull lapp på min plats vid köksbordet. på morgonen. När han kom från jobbet hade han köpt både blommor och present. Många tycker att det kan lite onödigt med en dag då blomsteraffärerna säljer blommor till överpris men jag tycker det är lite gulligt.

Fina blommor på Alla Hjärtans dag

I matväg blev det inte över-festligt i fredags. Men lite vin till maten och lite dessert. Sen gick jag och la mig tidigt för att gå upp vråltidigt och jobba på lördagen. Sen skulle jag/vi komma på vad vi skulle äta på kvällen och kom inte på något kul. Johan föreslog lasagne men vi hade ätit köttfärs på fredagen så det kändes lite kaka på kaka. Jag slängde ut en fråga på Facebook och fick många trevliga förslag. Tillslut bestämde jag att det fick bli kycklinglasagne. Krämig, god och ganska enkel att slänga ihop då det är färdiggrillad kyckling i.


Krämig kycklinglasagne

Krämig Kycklinglasagne
1 grillad kyckling
2 gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
0,5 grön zucchini
200 g champinjoner
1 röd paprika
100 g färsk spenat
2,5 dl creme fraiche
färsk timjan
salt och peppar
1 pkt färska lasagneplatter
bechamelsås
2 dl riven ost
  • Pilla ut allt kött ur kycklingen och lägg i en bunke. 
  • Skala och hacka lök, vitlök, zucchini, paprika och champinjoner. Strimla spenaten. Fräs allt i smör i en stekpanna så det blir mjukt och fint. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda grönsakerna med kyckling, creme fraiche och hackad färsk timjan.
  • Gör en béchamelsås på ca 4 dl standardmjölk. Torr lasagne är sällan gott!
  • Varva kycklingröra och lasagneplattor. Toppa med béchamelsås och riven ost.
  • Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Låt stå 10 minuter före servering och servera med sallad. 

Det kan vara så att jag gjort denna lasagnen förut. I alla fall något liknande.  Har för mig att det Jamie Olivers recept då men denna gånger var det Husmorsorna som inspirerade. Såå god i alla fall och tål att göras fler gånger. Min matglade kusin Nils tipsade om "sin" kycklinglasagne som han brukar göra med bacon, tomatpuré och sambal mm. Låter väldigt gott det med och kanske testar det nästa gång.

6 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

detta har jag aldrig prövat...
låter gott...

underbara blommor

Erika Skogly sa...

Vilken härlig kycklingrätt!

Mårtenssons kök sa...

Hur kärt som helst om du frågar oss.
De där gulden har vi ingen koll på, men kycklinglasagnen har vi stenkoll på - den du gjort tidigare har vi provat och den var ju supergod!

Malin`s Diner sa...

Gott och visst är det mysigt med Valentine, men Lars är urkass på det tyvärr. Dagen efter for han till stan och kom hem med en Orkidé, jaja bättre sent än aldrig.

Kram kram

Martina sa...

Nej, vädret pratar vi inte om tycker jag ;-) Riktigt skitväder!

Charlotta Ljungblad sa...

Vi åt pizza och gick på bio så lite firande blev det för vår del också. Mysigt, oavsett om det är Alla Hjärtans Dag eller ej!