Älg Bolognese 4 port
1 pkt Älgskav
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri, ca 150 g
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
4 msk tomatpuré
1 dl chilisås
2 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
salt och peppar
- Bryn skavet i en stekpanna. Dela med två gafflar så det blir små bitar.
- Riv morot och rotselleri grovt. Hacka lök och riv vitlöken fint. Kärna ur och tärna paprikan fint.
- Blanda grönsakerna, skav och resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp, lägg på lock och låt puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av.
- Servera med pasta och riven parmesanost.
6 kommentarer:
Mums - älgfärs - GOTTTT och jag kan verkligen tänka mig att det passade i en mustig bolognese!
Älg har vi smakat och det är ju gott, men älgskav har gått oss helt förbi. Annars är de där lådorna i frysdisken med just skav väldigt smidiga att ha på lut hemma, det har vi faktiskt lärt oss tack vare dej!
Kul mex älgskav i! Lättillgängligt vilt även för oss ickejagare ;) Jag diggar verkligen skav, renskav är favoriten men älg- och viltskav funkar också. Skoskav not so much ;)
Men absolut - varför inte! Lite skav ska man förstås ha i frysen. Verkar jättegott!
Trevlig helg!
Det receptet har vi också testat. Blev mycket gott. Jag är lite dålig på att använda viltskav annars. Har varit bortskämd med att ha fullt med vilt i frysen, men nu jagar Berra nästan aldrig tyvärr.
Gott! Gjorde köttbullar på älgfärs häromdagen, himla gott :)
Skicka en kommentar