Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 22 mars 2009

Underbar Vårlördag

Våren är här! Vissa dagar iallafall. När solen väl är framme och det visar några plusgrader på termometern så känns det som vår. Underbart!!

Igår satte vi oss i bilen och körde norrut. Vi stannade till i Grebbestad. Strosade runt, kollade i Sportshopen och kollade runt lite. Väldigt tidigt på säsongen och inte ens en glasskiosk var öppen.

Vi körde vidare till Resö. Kyrkvikens camping stod öde. Vi parkerade i grushålan där det annars på sommaren är full aktivitet, omringad av husvagnar. Vi tog en promenad till bryggan och badplatsen och klättrade upp en bit på klipporna och slog läger. Tände engångsgrillen och grillade våra medhavda korvar som vi rullade in i tunnbröd. Det var soligt men lite kylig vind. Kaffe och mammas kanelbulle värmde gott.

Det var för kallt för att sitta stilla för länge. Vi strosade runt lite i hamnen på Resö och sen körde vi vidare till Fjällbacka och flanerade runt bland de fina sommarhusen, gata upp och gata ner, längs hamnen och genom kungskyftan. Mysigt!

Väl hemma var vi trötta efter en dag med massor av sol, vind och friskluft. Vi tog en drink. Bacardi Razz, schweppes Russian och frysta hallon. Vi lagade pasta med pastasås med kräftstjärtar, bacon och färsk spenat. Receptet hittade jag i senaste "Allt om Mat". Väldigt smaskigt!! Till det drack vi Grebbestadöl som var bryggt och inhandlat i Grebbestad.

Mumsfillibaba!!

Inga kommentarer: