Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 3 januari 2009

Italiens-Ungersk korvgryta

Orginalreceptet är taget från Paolo Robertos kokbok "Mina fastrars Mat" som Johan fick i julklapp. I orginalet ska det vara salciccakorv och färsk basilika. Men i brits på detta blev det en egen variant.

2 st ungerska korvar
4 st tomater
4 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
kallpressad rapsolja
salt
svartpeppar
torkad oregano

Hacka löken och skär korven i små bitar. Bryn i oljan. Tillsätt korven och bryn en stund till. Tillsätt de hackade tomaterna. Salta, peppra och tillsätt oregano. Koka under lock i ca 10 minuter.
Servera med pasta, färskriven parmesanost och sallad. Vi hade pappardellepasta och mixad sallad (ruccola, spenat mm) som jag kryddade med svartpeppar från kvarnen, flinsalt, solrosfrön och olivolja med tryffelsmak.
Så enkelt och snabbt lagat så att tom lillebror klarar av det...;)

Mumsfillibaba!!




Inga kommentarer: