I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag. Vi bjöd på Krämig Kycklinglasagne. Ett beprövat recept som jag gillar skarpt. Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. Perfekt att förbereda dagen innan för att sedan ta upp ur frysen 30 minuter före servering och endast garnera lite före servering. Receptet kommer från tidningen Hembakat.

Mandelmarängbotten
100 g sötmandel
4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker
Fyllning
4 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dubbla Daim, grovhackade
Garnering
1 dubbel Daim, grovhackad eller daimkulor
mini marshmallowschokladsås
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna.
- Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
- Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.
- Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.
- Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan ca 30 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim eller daimkulor, mini marsshmallows och chokladsås.