Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 29 mars 2015

Tips på påskmatPåsken är ju nära och därför tänkte jag tipsa er på lite gott som man kan äta. Jag äter inte sill så därför är det gott med lite alternativ på påskbordet. Bland annat den här Laxtårtan som jag gjort flera gånger, både till Påsk och till Midsommar. Receptet hittar du här.

Laxtårta
I stället för sill äter jag gärna gravad lax. Att grava sin egen lax är inte speciellt svårt. Denna laxen gravade jag med Fänkål. Receptet hittar du här.

Fänkålsgravad lax
Våren förknippar man med primörer som tex. Sparris. I år är påsken så tidig så någon svensk sparris är inte att tänka på. Men vit tysk eller holländsk sparris är minst lika fint och servera den lätt kokt med hollandaisesås så har du en klockren förrätt till påskmiddagen. Recept på Hollandaise hittar du här.
 

Nåt sött vill man ju gärna avsluta en god middag med oavsett om det är buffé eller trerätters. Här har jag några tips som funkar både till dessert och fika. Krispig Marängtårta, Söta Citronrutor och Kokosrulle med hallon.

Krispig Marängtårta
Söta Citronrutor
Kokosrulle med hallon

3 kommentarer:

Pernilla sa...

alltså, laxtårtan låter ju helt underbar. det är ju fasen att man ska bo ihop med en fiskhatare!

nu bestämmer jag att du kan ta med laxtårtan på vårat primavera-party. JA! vilken bra idé! slipper du fundera mer på det ;P

Mårtenssons kök sa...

Ja vi tar gärna en bit av både laxtårtan, gravade laxen och lite sill:)
Ha nu en skön påsk,
kramar

Kim sa...

Synd att vi inte sågs igår, var verkligen sugen på den där laxtårtan... Äh, skoja bara, synd att vi inte fick träffa dig! Kram!