Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 21 juni 2015

Fläderblomssaft

Hemma igen efter en härlig midsommarhelg i stugan i Yngsjö. Ett mycket lugnt firande med familjen. God mat, Jordgubbstårta och gott grillat. På midsommardagen firade vi mina föräldrar som hade 40-årig bröllodpsdag. Vi åkte till Åhus och käkade på Åmund, sen blev det skumpa och tårta i stugan.

Innan vi åkte hem idag var jag och pappa ute och plockade lite Fläderblommor. Så nu har jag gjort en omgång saft som ska stå och dra ett par dagar. Fläderblomssaft är den godaste saft jag vet. En riktig törststläckare som serveras bäst en varm sommardag tillsammans med massor av is. Fungerar även i bakverk eller i drink.



Fläderblomssaft
ca 20 fläderblommor
2 st citroner
1 liter vatten
1 kg socker
1 påse á 30g citronsyra
  • Tvätta citronerna noga i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg dem, tillsammans med fläderblommorna, i ett stort kärl.
  • Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra. Häll över fläderblommorna och citronskivorna. 
  • Låt svalna och sedan dra i kylskåpet i tre dygn. Häll upp på rena flaskor.

3 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Gud vad gott! Vi ska göra flädersaft på landet i helgen tänkte vi!

Mårtenssons kök sa...

Förhoppningsvis hittar vi fler blommor i helgen så vi kan göra en rejäl sats saft, det är verkligen den bästa som finns!

Kim sa...

Ja visst är det den bästa saften - alla gånger!