Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 17 februari 2015

Ugnspannkaka med rotfrukter

I dag är det Fettisdagen. Fet-tisdagen har inte inneburit någon semla för mig. Jag kan tänka mig att äta det en annan dag. Åt en i söndags och kanske blir det även en kommande helg. Tog en löptur i stället för att hylla denna fet-tisdag. Haha....

Det är även Internationella Pannkaks dagen tydligen. Men det verkar inte lika poppis i sociala medier. Konstigt!:) Pannkaka äter vi oftare än semla vilket känns både hälsosammare och godare i längden. Ugnspannkaka gör jag oftare än klassiska pannkakor och varierar dem gärna: med bacon, äpple, blåbär, päron och nu senast med rotfrukter. Gjort något liknande förut men blev sugen på att testa igen när det låg på veckomenyn på bloggen Vardag.nu. En något matigare pannkaka som jag serverade med mammas lingonsylt.

 

Ugnspannkaka med rotfrukter
2,5 dl mjöl (dinkel-, vete- och/eller grahamsmjöl) 7 dl mjölk
5 ägg
1/2 tsk salt
600 g blandade rotfrukter (tex. potatis, morot, palsternacka, kålrot)
Smör till formen
  • Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop mjölet med lite av mjölken tills du har en slät smet. 
  • Blanda ner resten av mjölken, äggen, och salt. 
  • Riv rotfrukterna grovt och blanda med smeten. 
  • Smörj en ugnsform, ca 30x40cm, med smör och häll smeten i formen. 
  • Grädda i 30 min tills pannkakan stelnat och fått lite färg.
 

2 kommentarer:

Kim sa...

Jag är med i Team Pannkaka jag!
Gjorde något liknande för ett tag sen, men skivade på lite getost också. Mums.

Mårtenssons kök sa...

Vi räknar oss också till pannkaksgänget, inte en endaste fastlagsbulle har slunkit ner i år än så länge faktiskt. Men vi är inga större fantaster av dom egentligen heller, så det gör varken från eller till:)
Men ugnspannkaka, ja tack när som helst!