Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 3 februari 2015

Dille på rostad kål

Jag följer gärna årstiderna när det gäller frukt och grönsaker. Jordgubbar äter jag på sommaren, sparris äter jag på våren, svamp på hösten och nu på vintern frossar jag i kål och rotfrukter. Allt smakar så mycket bättre om man äter råvaror när de är som bäst.

Just nu  lagar jag inte jätterolig mat. Inte äcklig, men bara inte speciellt rolig eller inspirerande. Korv och potatismos, köttfärssås och spagetti.... ja, ni förstår. Men gör man lite goa tillbehör till så blir det både godare och roligare. Som till exempel rostad kål. Blomkål och brysselkål i bitar. Olja, salt och peppar, in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Rör runt några gånger under tiden. Rostad kål är så mycket godare än kokt. Mycket mer smak!

Före
Efter
I kväll blev det lax med ris och rostad kål. Laxen la jag i en ugnsfast form. Blandade ihop lika delar färskost (med smak av soltorkad tomat) och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll såsen ovanpå laxen och grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ungefär lika lång tid som kålen tar. Servera med kokt ris.

 


5 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Känner ungefär samma sak, vi gör enkla vardagsgrejer för det är ungefär det vi har inspiration till just nu. Nåväl, så är det ibland! KRAM!

Min Lilla Kokvrå sa...

Enkelt och gott! Vardagsmat när den är som bäst :) / Birgitta

Remsan sa...

Det finns ju så mycket gott man kan göra med olika sorters kål. Ja, rotfrukter också för den delen. Nu finns mer att välja på än i början av våren och sommaren innan det finns något att skörda. Om man inte förlänger säsongen genom att odla inne i krukor.
Snabblagad vardagsmat behöver inte vara tråkig. Det finns ju en massa gott som inte kräver någon tid.

Kim sa...

Kokta grönsaker i all ära men rostade är ju ändå alltid snäppet godare!

Malin`s Diner sa...

Jag älskar rostad kål! Kål är verkligen en favorit just nu, något vi äter massor av.

Hade gärna ätit av din vardagslax, ser yummy ut!

Kram i massor!
//Malin