Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 14 februari 2015

Havrescones

Alla Hjärtans dag! Må vara ett kommersiellt jippo men jag gillar det. Av erfarenhet vet jag att dagen är roligare när man lever i ett förhållande. Vi är lite sådär extra gulliga att vi köper presenter till varandra. Johan hade lyckats gömma både present och blommor i garderoben. Fem fina röda rosor och en paket som innehöll lite blandade godsaker. Oliver fick en film och en timmervagn till sin Brio tågbana.

Fem röda rosor
Lakritschips, saltlaktis, chokladkubbor och hjärteknäcke

I eftermiddags åkte vi in till stan och fixade lite smågrejer. Vi käkade lunch på El Corazon. Oliver åt pasta och köttfärssås medan jag och Johan åt Tapas. Canneloni, gambas, korv, pirog, lammfärsbiffar, aubergineröra och bröd med bondröra. Starkt, smakrikt och gott!

Tapas för två
Mycket myror i brallan på vår lilla prins
I kväll blir det en hemmakväll med Mello såklart. Startfältet verkar sådär lovande men jag kommer att sitta där med Melloappen och rösta. Kan inte låta bli att gilla spektaklet. 

 ***

Det är inte bara när det är Alla hjärtans dag som man vill mysa till det. Nä, även andra helgdagar när man har tid att äta frukost tillsammans är det gott att göra något annat än den vanliga vardagsfrukosten. 

Scones är perfekt när man glömt köpa bröd (som jag gjorde till förra helgen). Scones går ju otroligt snabbt att slänga ihop och på ca 25 minuter har du nybakade, varma scones. Förra helgen gjorde jag Havrescones. Ost och marmelad är det enda som gäller på scones tycker jag.


Havrescones 8 bitar  
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande margarin
2 dl mjölk
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarinet och blanda till en grynig massa. Rör ner mjölk och rör ihop.
  • Dela degen i två degar och klicka ut den på en bakplåtsklädd plåt. Platta ut med mjölad hand till en rund kaka, ca 15 cm i dm. Skär ett kors med en mjölad kniv.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera direkt

3 kommentarer:

Charlotta Ljungblad sa...

Vi såg inte bara Melodifestivalen utan även godbiten "Sharknado 2" som gick på TV efteråt. Haha! Åh, helt otroligt dålig. Kram!

Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

Ja, helgfrukostar är så mysiga när man inte behöver bry sig om tiden. Vi gör i ordning te i kannan, dukar fint och lägger upp allt i små skålar eller på tallrikar. Lugn instrumental bakgrundsmusik och tända ljus. Vi kan nog säga att våra helgfrukostar är som hotellfrukostar. Och visst är scones ett bra och snabbt sätt att få fram hembakat gott bröd!
Ha en fortsatt fin vecka!

Malin`s Diner sa...

Jag älskar spektaklet och vill inte missa en enda deltävling. Jag röstar dock inte. Det blir vad det blir.

Vilken dag ni hade, hur mysigt som helst! Har ätit på Corazon en gång. Pizza efter Pinks konsert för några år sedan. Mums var det!

Vad fin du är på kortet med Oliver. Är du nyfriserad?

Kram kram <3