Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 21 oktober 2014

Korvgryta "thai style"

Gryta är ju den perfekta maten. Allt i ett, minimalt med disk, perfekt storkok, bra matlåda och värmande gott denna tiden på året. I söndags gjorde jag Kalops på 2,5 kg högrev. Efter att ha ätit det tre dagar i rad åkte resten i frysen. Perfekt att plocka fram en dag då man har mindre tid för matlagning.

I dag blev det en ny gryta som räcker för i alla fall två dagar. När det handlar om falukorv blir det oftast stroganoff, ugnsbakad eller stekt i skivor. I dag blev det en variant på stroganoff med thailändska smaker. Resultatet blev bra och uppskattades av hela familjen. Oliver är ju, som de flesta andra barn, väldigt förtjust i korv och åt väldigt mycket även om grytan hade lite hetta.


Korvgryta "thai style" 
1 ring falukorv
ca 200g wokgrönsaker, färska eller frysta
10 cm purjolök
1 burk (400ml) kokosmjölk
ca 1 dl grädde
röd currypasta efter smak, ca 1-2 msk
ca 0,5 dl jordnötssmör utan bitar
salt och peppar
  • Strimla purjo och fräs tillsammans med wokgrönsakerna i olja. Lägg i en kastrull.
  • Skär korven i strimlor och stek lite i smör. Lägg i kastrullen.
  • Tillsätt kokosmjölk, grädde, currypasta, jordnötssmör, salt och peppar. Koka upp och smaka av.
  • Servera med ris

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Grytor är alla tiders, på alla sätt och vis. Extra bonus det där med disken, det gillas:) Thaismaker - det gillas även det!

Ann-Sofi Matsafari sa...

Pimp my falukorv! ;-D

Nadja - nadjaskitchen.se sa...

Det här lät väldigt gott, precis i min smak.

Nadja

Kim sa...

Det här lät bra! Jag äter sällan falukorv, men det är ju jättegott!