I dag blev det en ny gryta som räcker för i alla fall två dagar. När det handlar om falukorv blir det oftast stroganoff, ugnsbakad eller stekt i skivor. I dag blev det en variant på stroganoff med thailändska smaker. Resultatet blev bra och uppskattades av hela familjen. Oliver är ju, som de flesta andra barn, väldigt förtjust i korv och åt väldigt mycket även om grytan hade lite hetta.
Korvgryta "thai style"
1 ring falukorv
ca 200g wokgrönsaker, färska eller frysta
10 cm purjolök
1 burk (400ml) kokosmjölk
ca 1 dl grädde
röd currypasta efter smak, ca 1-2 msk
ca 0,5 dl jordnötssmör utan bitar
salt och peppar
- Strimla purjo och fräs tillsammans med wokgrönsakerna i olja. Lägg i en kastrull.
- Skär korven i strimlor och stek lite i smör. Lägg i kastrullen.
- Tillsätt kokosmjölk, grädde, currypasta, jordnötssmör, salt och peppar. Koka upp och smaka av.
- Servera med ris
4 kommentarer:
Grytor är alla tiders, på alla sätt och vis. Extra bonus det där med disken, det gillas:) Thaismaker - det gillas även det!
Pimp my falukorv! ;-D
Det här lät väldigt gott, precis i min smak.
Nadja
Det här lät bra! Jag äter sällan falukorv, men det är ju jättegott!
Skicka en kommentar