Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 15 oktober 2014

Kalkon i äppelcidersås

Kalkon är inget jag tillagar så ofta så jag googlade friskt för att hitta ett recept till den biten kalkon jag hade i kylen. Hittade ett med äppelcider i som lät gott även om jag inte gjorde exakt som det stod i receptet (jag har så svårt för att följa recept!). Serverade med lite rostade rotfrukter (potatis, palsternacka och morot) samt lite kokta haricots verts. Vad tillagar ni av kalkon?


Kalkon i äppelcidersås 4 port
800g kalkonbröst
3 dl halvtorr äppelcider
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 st äpplen
ca 10 st färska syltlökar
färsk timjan
salt och peppar
2 mks äppelmos
  • Skär kalkonköttet i bitar. Bryn i lite smör och lägg i en gryta.
  • Stek lök och äpple i klyftor tillsammans med timjan i lite smör. Lägg ner i grytan.
  • Tillsätt creme fraiche, äppelcider och buljongtärning. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med äppelmos, salt och peppar.

6 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Cider i gryta låter gott!
ha en skön söndag!

Mårtenssons kök sa...

Kalkonkött har vi så otroligt sällan, blir oftast i form av bacon, burgare eller korv - allt från Ingelsta. Men hel kalkon har vi gjort någon gång, för en smärre evighet sedan dock;)

Sara på Vardag.nu sa...

Kalkonfilé har jag lagat någon gång, den använde jag som vanlig kyckling. Måste prova att göra hel kalkon någon gång... Cider och kyckling/kalkon är himlans gott!

Amy's piece of cake sa...

Jag har gjort veg grytbitar med cider... den blev jättegod med smak av cider i såsen :)

Malin`s Diner sa...

Har nog aldrig tillagat kalkon. Äter det borta hos föräldrar och svärföräldrar. Men kan tänka mig att åka till Gbg för en kalkonmiddag också faktiskt. ;-)

Kram kram

Kim sa...

Har gjort en kalkonstek en gång. Och använt kalkonfärs, men annars är kalkon ingen vanlig gäst i mitt kök. Låter riktigt fint med cider i såsen!