Kalkon i äppelcidersås 4 port
800g kalkonbröst
3 dl halvtorr äppelcider
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 st äpplen
ca 10 st färska syltlökar
färsk timjan
salt och peppar
2 mks äppelmos
- Skär kalkonköttet i bitar. Bryn i lite smör och lägg i en gryta.
- Stek lök och äpple i klyftor tillsammans med timjan i lite smör. Lägg ner i grytan.
- Tillsätt creme fraiche, äppelcider och buljongtärning. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med äppelmos, salt och peppar.
6 kommentarer:
Cider i gryta låter gott!
ha en skön söndag!
Kalkonkött har vi så otroligt sällan, blir oftast i form av bacon, burgare eller korv - allt från Ingelsta. Men hel kalkon har vi gjort någon gång, för en smärre evighet sedan dock;)
Kalkonfilé har jag lagat någon gång, den använde jag som vanlig kyckling. Måste prova att göra hel kalkon någon gång... Cider och kyckling/kalkon är himlans gott!
Jag har gjort veg grytbitar med cider... den blev jättegod med smak av cider i såsen :)
Har nog aldrig tillagat kalkon. Äter det borta hos föräldrar och svärföräldrar. Men kan tänka mig att åka till Gbg för en kalkonmiddag också faktiskt. ;-)
Kram kram
Har gjort en kalkonstek en gång. Och använt kalkonfärs, men annars är kalkon ingen vanlig gäst i mitt kök. Låter riktigt fint med cider i såsen!
Skicka en kommentar