Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 8 februari 2009

Möhippa

Igår var det möhippa för Jennie. Som vanligt när detta gänget träffas står maten i centrum. Så även denna gången. Innan vi åkte på spa på st Jörgen åt vi en smaskig Tomatpaj med chevréreme hos mig.

På spa´t åt vi spafika med färsk frukt och mumsig smothie.
Kvällens meny bestod av sushi till förrätt. Eftersom Jennie inte velat prova detta så bestämde vi att det var hög tid. Vi köpte ett gäng med goda bitar sushi från Nakayoshi Sushi Bar på Kristinelundsgatan. Ett av de bästa sushiställena i Göteborg.

Till Varmrätt åt vi en Räkgryta med paprika och curry. Enkelt och gott. Strimlade en massa paprika och skivade champinjoner som vi stekte i en gryta. Tillsatte curry, tomatpuré och sambal och stekte med en stund. Sedan tillsattes creme fraiche och matlagningsgrädde och allra sist de färska skalade räkorna. Denna gryta serverade vi med bröd och aioli. Mums!

Till dessert åt vi en Chokladtryffelpaj med passionsfrukt. Oj oj oj!! Vad gott. Receptet kommer från tv-programmet "Halv åtta hos mig".

Som vanligt åt vi en god brunch idag med gott bröd, Smothies, färsk frukt, kokt ägg mm.

Underbar helg med massa god mat!

Tomatpaj, Fruktfika på St Jörgen Spa, förrätt på kvällen: sushi
Räkgryta, Chokladtryffelpaj och Söndagsbrunch.


Mumsfillibaba!!

Inga kommentarer: