I lördags var det mårtensafton och jag var i Skåne och firade det. Den traditionella svartsoppan byttes ut mot en smaskig trattkantarellsoppa. Självklart hade vi brysselkål och rödkål till gåsen och mammas goa äppelkaka till dessert.
Receptet på trattkantarellsoppan fick jag av Christina. Väl beprövat i deras familj. Och den blev även supergod när jag gjorde den. Prova själv!!
TRATTKANTARELLSOPPA
Stek 3 dl svamp (gärna mer) lätt i ett stekjärn.
Rör 2 msk vetemjöl.
Koka 1 liter vatten med 2 st hönsbuljonger.
Späd svampen på järnet med buljongen och häll sedan allt i grytan
och låt koka i 15 minuter.
Häll i 1-2 dl vispgrädde och låt koka upp lätt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera och garnera med persilja, en brödbit och ev en klick creme fraiche.
Mumsfillibaba!!
1 kommentar:
Åh det här låter ju hur gått som helst.. Synd bara att Henrik inte äter svamp..
Kram
Skicka en kommentar