Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 4 april 2017

Vårig kycklinggryta med sojabönor

Jag har fått påpekat från vissa håll att jag bloggar för dåligt. Ja, jag erkänner. Det är inte högsta prioritet just nu. Föräldraledigheten är slut och jag har jobbat sedan en månad tillbaka. (Nä, jag hann inte blogga mer när jag var föräldraledig). Johan är hemma med barnen vilket känns som en mjukstart att återvända till verkligheten på riktigt men vi har mer tid tillsammans än vad vi någonsin haft. Underbart!

I helgen hade vi vänner på besök och då bjöd vi på en Pippigul Kycklinggryta med smak av curry och citron. Lite extra mättande med sojabönor i och lite sting av sambal oelek. Till grytan hade vi ris och en sallad.

Pippigul kycklinggryta

Kycklinggryta med sojabönor ca 6 portioner
ca1,1 kg kycklingfilé
250g frysta sojabönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
salt och peppar
2 tsk gul curry
5 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta)
1 msk honung
skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak)
ca 1 dl hackad persilja

  • Tina sojabönorna.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i "lagom" bitar.
  • Bryn kycklingen i olja. Tillsätt löken mot slutet av stekningen. Krydda med salt, peppar och curry.
  • Blanda ner creme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal och honung. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
  • Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften. Tillsätt citron, persilja och sojabönor. Koka upp och smaka av med ev mer salt och peppar.
  • Servera grytan med ris och sallad. 


Bara att hugga in!


3 kommentarer:

Pernilla sa...

Det ser ut och låter väldigt gott! Är imponerad av din snygga sallad också, själv orkar jag aldrig anstränga mig mer än grönsallad/tomat/gurka...

anettan sa...

Mmm vad gott det ser ut. Kram Anette

Mittgodastefinaste sa...

Åh så gott, två av mina favoriter i köket persilja och citron som smaksättare!

Kram Jenny