Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 7 augusti 2014

Ajvarkyckling

Ni som läser min blogg regelbundet vet ju hur mycket jag gillar enkel och snabblagad vardagsmat. Detta receptet på Ajvarkyckling hittade jag hos min ständiga inspirationskälla för vardagsrecept -Sara som har den fina bloggen Vardag.nu

Enkelt att laga, de flesta ingredienser fanns hemma och gillades av hela familjen (tom min något kräsne son). Många plus på denna rätten. Inspirerade till och med mina föräldrar via Instagram att laga. Så testa du med! Det ska jag snart igen! Gott i matlådan.

 

Ajvarkycklinggratäng 4 port.

500 g kycklingfilé eller lårfilé 1/2-1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 dl ajvar relish
1 röd paprika
salt och peppar
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Krydda runtom med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form. 
  • Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Blanda den frästa purjon med crème fraiche, ajvar, salt och peppar och bred blandningen över kycklingen. Toppa med strimlad paprika. 
  • Gratinera mitt i ugnen i ca 30 min. Kontrollera att kycklingen är färdig.
  • Servera med ris och en god sallad.

  

Lev Gott!!
Sofie

5 kommentarer:

Brittas mat sa...

Å så gott! Har snöat in lite på ajvar.

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Cool! Har någon sorts hatkärlek till ajvar, men det här låter ju riktigt gott! Ska prova med quornfilé istället. Kram!

Mårtenssons kök sa...

Ja nu när semestrar och ledighet har gått till sin ända så är det snabbt och enkelt som får råda under vardagarna igen.
Ajvar är kanoners gott att ha i mat, tycker vi. Det enda negativa är att resterna i burken så fort blir dåligt, även om det står i kylen har vi märkt. Men gott, absolut!

Sara på Vardag.nu sa...

Visst är den fin, ajvarkycklingen. Kul att ni gillade den!

MorMona sa...

Såå god! Man blir så glad när man äter den, så lätt i smaken!