Johan passade på att fylla år och igår hade vi hans familj på mat och fika. Vi bjöd på Tacopaj och tomatpaj. Recepten är väl beprövade och finns här på bloggen samt ica.se och ara.se. Till fika hade vi förutom två sorters ballerina och Leilas havre och chokladkakor en citronbiskvitårta. Hittade receptet i Allt om Mat nr 6. Såg smaskig ut på bilden och var minst lika god i verkligheten. Då det bara blev en smal bit kvar så antar jag att gästerna tyckte det samma. Hittade inte cederolja i affären som det ska vara men gick absolut bra utan.
Med lite påskgodis som garnityr blev det en riktigt fin påsktårta.
400g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Finfördela mandelmassan i matberedare (eller riv på rivjärn). tillsätt ägg och äggvita och blanda till en jämn smet.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i dm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Låt svalna.
100g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
rivet skal av en citron
1 tsk pressad citron
1 tsk cederolja
0,5 krm salt
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt gulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, cederolja och salt.
Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 minter så den stelnar.
100g vit choklad lemon lime
1 msk rapsolja
gul hushållsfärg
Rivet citronskal till garnering (använd gärna zestjärn)
Bryt chokladen i bitar och smält den. Tillsätt olja och färg. Bred chokladen över kakan. garnera med citronskal.
Mumsfillibaba!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar