Hittade en GI-rätt på Tasteline.se som jag gjorde om lite till min egen fredagsrätt.
Strimla nötkött (biff, oxfilé eller annat nötkött) och lägg i en bunke. Riv en bit färsk ingefära, en vitlöksklyfta, hackad chili (ancho), gurkmeja, ketjap manis, japansk soya, rapsolja och blanda med köttet. Låt marinera i kylen gärna ett dygn.
Fräs rapsolja, spiskummin, gurkmeja och tomatpuré i en kastrull. Lägg i matvete och fräs en stund. Häll på vatten och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär en aubergine i mindre bitar. Bryn köttet för sig och aubergine för sig och blanda och låt steka tillsammans i slutet.
Lägg matvetet på ett stort fat. Lägg köttet över och toppa med kärnorna från ett granatäpple. Snyggt och god kontrast. Servera med sallad.
Mumsfillibaba!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar