Vi firade med mina föräldrar på hennes födelsedag och i går kom resterande släkt. Vi bjöd bland annat på en Pepparkakscheesecake som jag hade förberett några dagar tidigare och hade i frysen. Botten som smakar pepparkaka och en fryst cheesecake, så krämig och god med vit choklad i. Tårt/kakan dekorerade jag med Linnea av pepparkaka samt apelsinfileér..
Pepparkakscheesecake
Botten:
50 g digestive
200 g pepparkakor
80 g smör, smält
Fyllning:
200g färskost
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
- Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Blanda färskost, äggulor, florsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem försiktigt i smeten. .
- Bred ut smeten över kakbotten. Låt kakan stå i frysen minst några timmar. Tag fram 20-30 minuter före servering. Dekorera efter tycke och smak.
Roligt med alla paket (storebror hjälper gärna till) |
2 kommentarer:
Hurra för Linnea! Visst är det häftigt hur mycket som händer med dem under det första året...
Ja tack, jag tar gärna lite pepparkakscheesecake speciellt när det är en frysen sådan. Har knappt hunnit med att julbaka eller göra julgodis överhuvudtaget ännu, pepparkakor har vi gjort men ingenting annat... Nåja, det blir väl jul ändå!
Frysen? frusen heter det väl ändå.
Skicka en kommentar