Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 15 december 2015

Pepparkaksdrömmar

Precis som sin storebror låg bebisen kvar i magen tio dagar över tiden. Men nu är hon här. Söndagen den 6/12 kom en liten tjej till världen. Allt gick snabbt när det väl satte igång. 2,5 timme från det att vi kom in till lill-tejen tittade ut. Oliver har varit säker på att det skulle vara en tjej hela tiden. Jag fick en känsla av det mot slutet och Johan var säker på att det var en kille till. Lillasyster har ännu inget namn men vi jobbar på det....

Det är en snäll liten tjej som mest sover, äter och bajsar. På natten är det lite mer oroligt men jag klagar inte. Storebror är otroligt stolt och älskar sin lillasyster. Han klappar, kramar, hjälper till med blöjor mm. Underbart!Nu när jag insett att hon gärna sover långa perioder vågar jag ta mig för lite mer saker. I dag bakade jag Pepparkaksdrömmar med hemmagjord pepparkakskrydda. Otroligt goda! Småkakor är både gott och enkelt att göra vilket passar mig perfekt.Pepparkaksdrömmar
100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl
1½ msk pepparkakskrydda (färdig eller hemmagjord)


  • Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt.
  • Tillsätt olja, lite i taget.
  • Blanda hjorthornsalt och pepparkakskrydda med hälften av mjölet och rör ner i smeten. Arbeta sedan in resten av mjölet.
  • Rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Grattis till er alla, än en gång! Så härligt med syskonkärlek, det gäller att ta tillvara på varenda minut av den:)
Drömmar med saffran gjorde vi, med pepparkakskrydda ska vi försöka komma ihåg till nästa jul för det låter väldigt gott.

Anonym sa...

Hej,

Åhh vad söt, som jag väntat.
Ulf har minsann inte berättat:)

Stort Grattis till er alla!

Kram Janina

Charlotta sa...

Hurra!!!!!!

Åsa sa...

God fortstättning!

Åh, vilken liten snuttis :-) Grattis, Sofie! Phu, 10 dagar över låter tufft. Skönt att det gick så snabbt när det väl gällede.
Hoppas ni haft en skön jul och nyår och alla mår bra i familjetillökningen.

Kram
/åsa

Kim sa...

Grattis igen! En sån going!
Man skulle kunna tro att jag inte är så sugen på pepparkakesmak efter helgerna men nej jag skulle allt kunna äta en tio-femton pepparkakedrömmar.