Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 16 maj 2017

Kycklingpasta med Tomat och Zucchini

På söndagar försöker vi planera veckans middagar samt storhandla. Även om någon av oss varit föräldraledig den senaste tiden och kan stödhandla varje dag är det ändå skönt att ha en plan. Veckomatsedeln är mer eller mindre strukturerad. Ibland funkar det, ibland inte. Denna veckan känns det riktigt bra.

Jag och Oliver satt tillsammans och planerade denna veckan. Min önskan är att vi ska äta så varierat som möjligt, att alla ska äta samma mat och det ska räcka till matlådor. Fisk en dag, vegetariskt en dag, kyckling/kött/färs/korv en eller två dagar. Vi planerade från söndag till torsdag och utgick mycket från vad som fanns i kyl och frys. Där hittar man mer än vad man kan tro. I söndags åt vi en Krämig Köttfärspaj, i går Sesammarinerad tofu med nudelsallad, imorgon blir det fisk och torsdag korv. Mycket inspiration kommer från Instagram och det finns flera bloggar som varje söndag lägger ut veckomatsedlar. Några av de bloggar som har bra veckomatsedlar, som brukar funka för vår familj, är Vardag.nu, Mårtenssons Kök och Jennys Matblogg.

Idag åt vi Kycklingpasta som jag hittade receptet på hos Vardag.nu (med några små förändringar). Mycket grönsaker, saftig kyckling och snabbt och enkelt att laga. Till pastan hade vi bönor från egen odling. 6 st bönor blev det idag.


Kycklingpasta med tomat och zucchini
ca 500g kycklinglårfilé
1 zucchini
1 röd paprika
3 vitlöksklyfotr
timjan och rosmarin
1 burk krossade tomater, 400g
1 kycklingbuljongtärning
salt och peppar
pasta av valfri sort
riven parmesanost

  • Tärna kyckling, zucchini och paprika. Bryn kycklingen i smör i omgångar, pudra över timjan och rosmarin. Lägg över i en kastrull. 
  • Stek grönsakerna tillsammans med hackad vitlök tills den blir mjuk. Blanda med kycklingen och tillsätt krossad tomat, buljongtärning och vatten (gärna som fått koka ur smakerna från stekpannan). 
  • Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt pasta och ev lite riven parmesan.